string(9) "claudebot"

‘Trainingskamp Duitsland op de voet te volgen’.

Dinsdag 11 juli 2017 om 14:59

In de 638ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen, kondigt hij de terugkeer van de internationals aan en kijkt hij onder meer vooruit naar het trainingskamp van de eerste selectie in Duitsland, komende week.

“Het eerste deel van de voorbereiding in Groningen zit erop. Met drie oefenwedstrijden tegen amateurteams hebben we ons in de regio laten zien. De supporters hebben een eerste kennismaking gehad met de nieuwe selectie van trainer Ernest Faber, waarbij de meeste aandacht is uitgegaan naar onze Japanse aanwinst Ritsu Doan. Het was mooi om te zien dat er bij de drie oefenduels in Warffum, Winsum en Annen volop publieke belangstelling was en de sfeer goed was.”
 
Trainingskamp
“Vanaf morgenmiddag (woensdag – red.) verplaatsen spelers en staf zich voor een trainingskamp naar Duitsland. Dan zullen ook de vijf internationals voor het eerst in dit nieuwe seizoen aansluiten: Sergio Padt, Mimoun Mahi, Simon Tibbling, Samir Memisevic en Ajdin Hrustic. De uitvalsbasis is de omgeving Marienfeld behorend tot het plaatsje Harsewinkel. Van daaruit worden – naast de dagelijkse trainingen – twee oefenduels gespeeld.”
 
“Zaterdagmiddag (15 juli – red.) oefent de ploeg van trainer Ernest Faber in het Häcker Wiehenstadion tegen SV Rödinghausen, uitkomend in de Regionalliga West. Deze oefenwedstrijd begint om 15.30 uur.”
 
“De tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Duitsland is tegen VfL Bochum, dat in de 2.Bundesliga uitkomt. Dit oefenduel wordt volgende week woensdag (19 juli – red.) gespeeld in het Takko-Stadion van SG Telgte 1919 en begint om 18.30 uur. Direct na afloop van die wedstrijd zit het trainingskamp in Duitsland erop en keren selectie en staf terug naar Groningen.”
 
Communicatiekanalen
“Supporters en andere belangstellenden hoeven niets te missen van de activiteiten van de eerste selectie in Duitsland en kunnen de komende week alles op de voet volgen. Onze communicatiemedewerker Frank Veenhof reist de ploeg namelijk achterna en via onze communicatiekanalen zal hij dagelijks verslag doen vanuit het trainingskamp. Daarnaast zullen beide oefenwedstrijden live te zien zijn via ons online tv-kanaal: http://fcgroningen.tv”
 
“Of er ook een spits zal aansluiten in het trainingskamp in Duitsland is nog maar de vraag. Zoals bekend, zouden wij graag een aanvaller aan de selectie toevoegen. Er is ons veel aan gelegen op korte termijn een spits aan te trekken, maar in alle gevallen gaan we niet overhaast te werk. Zorgvuldigheid is en blijft gevraagd.”
 
Stage
“Op ons hoogste team na, FC Groningen onder-23, heeft de rest van de opleiding afgelopen weekend de zomervakantie ingeluid. Dit betekent dat er de komende periode een beperkt aantal activiteiten op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn zal zijn. Momenteel lopen er twee Roemeense spelers stage bij het Beloften-team van trainer/coach Alfons Arts: centrale verdediger Antonio Manolache en aanvaller Antonio Sefer. De twee Roemenen blijven tot en met komend weekend in Groningen en zullen deel uitmaken van de groep van FC Groningen onder-23, die zondagmiddag in actie komt tijdens het toernooi om de ‘Volksbank-Cup’ in het Duitse Spelle.”
 
TopsportZorgCentrum
“Mocht je denken dat het betrekkelijk rustig is op Corpus, dan is het zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen op het sportpark als je in de buurt bent. De komende weken starten namelijk de heiwerkzaamheden voor de bouw van het TopsportZorgCentrum, waarvoor de grondwerkzaamheden reeds in volle gang zijn. Zoals bekend, is de planning dat we vanaf het seizoen 2018/2019 onze intrek zullen nemen in het fonkelnieuwe multifunctionele pand.”

Prijs losse tickets verlaagd
“De prijs van de goedkoopste losse kaarten is met 3 euro verlaagd ten opzichte van afgelopen seizoen. Bij reguliere wedstrijden liggen de prijzen vanaf respectievelijk 18 en 13 euro, bijvoorbeeld achter de beide doelen. Komende vrijdag, 14 juli, begint de kaartverkoop voor de eerste Eredivisiewedstrijd van zondag 13 augustus, thuis tegen sc Heerenveen. Voor de vier topwedstrijden, waaronder Heerenveen, geldt een prijs vanaf 22 euro voor volwassenen en vanaf 17 euro voor jeugd geboren vanaf 1 juli 2001.”

“Momenteel zijn we druk bezig met het verzenden van de nieuwe seizoenkaarten voor 2017/2018. Aan het einde van de week – uiterlijk komende zaterdag – zullen de nieuwe pasjes worden toegestuurd aan alle vijfjaarkaarthouders en seizoenkaarthouders. Met dit nieuwe pasje is het vanaf vrijdag 14 juli om 9.00 uur mogelijk om online en in de FanCorner extra losse tickets aan te schaffen voor de wedstrijd FC Groningen-sc Heerenveen die zondag 13 augustus vanaf 16.45 uur in het Noordlease Stadion wordt gespeeld.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus