string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainers zijn het roerend eens.

Maandag 14 september 2009 om 09:56

Op de persconferentie na afloop van de door Groningen gewonnen noordelijke derby was Ron Jans het roerend eens met zijn collega Jan de Jonge. De zege van de FC was niet verdiend. Maar gezien de afgelopen zeven editie verdiende Groningen nu eindelijk eens ‘iets’.

Ron Jans (FC Groningen): “Het begin van de wedstrijd was voor ons, we speelden op de helft van Heerenveen. In de eerste tien tot vijftien minuten waren we dreigend. Kansen kwamen er echter niet uit. Daarna werd de wedstrijd duidelijk door Heerenveen overgenomen en werden wij teruggedrongen. Gerry Koning schoof veel door aan hun linkerkant en wij vergaten te voetballen. We gingen lange ballen hanteren en het middenveld sloot niet meer aan. Met 0-0 kwamen wij goed weg bij rust. Want Losada en Beerens kregen grote kansen.”

“Na de pauze domineerde Heerenveen iets minder, maar waren zij wel het gevaarlijkst. Ik wil eigenlijk al applaudisseren voor Sibon voor zijn fantastische stift, maar Granqvist redde nog op de lijn. Daarna kwam Nordstand als een duveltje uit een doosje. Uit een voorzet van Lovre tikte hij met het buitenkantje binnen. En nu hebben we hier gewonnen. Dat voelt wel nieuw. Ik vind niet dat we verdiend hebben gewonnen. Maar over acht seizoenen was het wel eens verdiend een resultaat te halen. Vandaag had Heerenveen meer verdiend. Ik vind het hartstikke jammer voor hun en niet voor ons. Voor ons is dit het omslagpunt om omhoog te gaan. En dat dat punt voor Heerenveen ook komt, daar kan Jan de Jonge meer over vertellen.”

Jan de Jonge: “Ik ben het helemaal met de analyse van Ron Jans eens. Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we besten kansen hebben gehad en dan moet je die goal maken. We zijn nu anderhalve week aan het werken en wennen aan manier van voetballen. Het vanuit de verdediging doordekken gebeurde nog onvoldoende. Daarin moeten de spelers wennen aan het nieuwe systeem. De wisseling van trainer is niet goed geweest voor de club. En ik denk dat ons omslagpunt er ook aankomt. ‘So snel wie möglich.’ Uiteindelijk moet je die bal erin schieten en als de tegenstander dat wel doet, dan wint Groningen.”

In de nastoot kwam Ron Jans nog te spreken over de rust die in Groningen heerst, ondanks de zeventiende plek op de ranglijst. “Ik heb me de hele periode positief verbaasd over het plezier dat ik heb gehad om met groep om – in alle rust – met de groep te kunnen werken. Vaak zie je in dit soort gevallen dat de omgeving met witte zakdoekjes komt. Er dingen gebeuren met spelersbussen en op het trainingsveld. Blijkbaar hebben we in Groningen zoveel krediet dat iedereen rustig blijft. En dat is vandaag beloond. De afgelopen jaren hebben we altijd wel series gehad met vier of vijf duels waarin we nauwelijks punten pakten. Nu gebeurde dat helaas aan het begin en ik weet één ding: dat doen we niet weer.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’