string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainers eensgezind over resultaat.

Maandag 19 april 2010 om 11:40

Trainers Ron Jans en Fred Rutten waren zondagmiddag na afloop van PSV - FC Groningen eensgezind over de uitslag, die was een goede weergave van het spelbeeld.

Ron Jans: “Als je binnen drie minuten met 1-0 voor staat en PSV moeizaam voetbalt, terwijl je zelf alles prima kan belopen en bespelen dan denk je ‘dit kan ‘m wel eens worden’. Maar na de 1-1 van Labyad die via een voetje van Gibril Sankoh in de kruising sloeg, kantelde de wedstrijd. PSV had de kans de score uit te breiden. We hebben terecht verloren omdat we voetballend te weinig hebben geboden. We hadden PSV meer pijn kunnen doen. Het is jammer voor Brian van Loo, dat die vrije trap in de korte hoek schoot (2-1 red.). Verder heeft hij prima gekeept, maar dat was een vervelend moment voor hem en voor ons allemaal. Als het langer gelijk was gebleven, hadden we nog meer kans gehad. Tim Matavz had nog een goede kans op de 2-2. In de slotfase wilden we de druk opvoeren en ging Andreas Granqvist mee naar voren. Op dat moment viel juist de 3-1. Het was vanmiddag zeker niet waardeloos maar ook niet goed genoeg om een resultaat op te eisen. En dat is jammer.”
Fred Rutten: “We zijn met alle goede bedoelingen aan deze laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek begonnen. Na drie minuten kregen we een enorme teleurstelling te verwerken. Het duurde vervolgens even voordat we er weer in kwamen. Naast het doelpunt van Labyad hadden we drie of vier mogelijkheden om te scoren. Dan waren we nog prettiger de tweede helft ingegaan. We hebben terecht gewonen. We hebben gekozen voor Nordin Amrabat in plaats van Ola Toivonen in de spits omdat we in de laatste thuiswedstrijd met meer strijd en agressie wilden spelen. Toivonen zit er momenteel een beetje door. Amrabat heeft zijn rol goed vervuld, net als de kleine Labyad. Dat biedt perspectief voor de toekomst.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’