Trainer Wormuth blikt vooruit op oefenduel met PAOK

1 juli 2022

FC Groningen speelt morgen (zaterdag 2 juli) de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. De Griekse topclub FC PAOK Saloniki is in Wenum-Wiesel – nabij Apeldoorn – de tegenstander. Het is de eerste proftegenstander van de FC nadat vorige week werd afgetrapt tegen SC Loppersum. Trainer Frank Wormuth blikt vooruit op het oefenduel.

FC Groningen zal op het sportpark van amateurvereniging WWNA aantreden in twee teams waarbij alle 22 beschikbare spelers 45 minuten gaan voetballen. Hoofdtrainer Wormuth geeft zijn teams tegen PAOK een duidelijke opdracht mee.
 
“We hebben de nadruk tijdens de trainingen deze week vooral gelegd op het direct druk zetten bij balverlies. In het Duits noemen we dat ‘Gegenpressing’. Dat is wat ik tegen PAOK terug wil zien, de rest is op dit moment minder belangrijk. We moeten als team uitstralen dat we bij balverlies meteen de bal weer willen veroveren. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk als team met dezelfde gedachte gaan voetballen. Met elf spelers op het veld denken als één persoon.”
 
Wormuth begroette in de tweede volle week van de voorbereidingsperiode de vier spelers die langer met vakantie waren vanwege internationale verplichtingen aan het einde van vorig seizoen. Eerder meldden Daniël van Kaam en Paulos Abraham zich al in Groningen en enkele dagen geleden keerden ook Tomas Suslov en Jørgen Strand Larsen terug op de club. “Nu kan het echt beginnen,” lacht Wormuth. “Het is fijn om iedereen van de selectie in Groningen te hebben zodat we nog duidelijker kunnen werken aan de teamafspraken. Suslov en Strand Larsen zijn nog maar net terug, hebben voor het eerst weer op het trainingsveld gestaan en zullen nog niet spelen tegen PAOK.”
 
Tegenstander PAOK eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Griekse Super League en is dit seizoen Europees actief. Een grote club en uitstekende sparringpartner voor de FC. “Ik houd van spelen tegen grote teams, want dat betekent weerstand en dan kun je meteen zien waar pijnpunten liggen en hoe ons team omgaat met situaties onder druk. Het is een totaal andere tegenstander dan vorige week SC Loppersum, al verdienen zij een compliment. We wilden ze geen lucht geven en zoveel mogelijk scoren. Morgen hebben we weer nieuwe uitdagingen.”
 
Het duel met PAOK wordt zaterdagmiddag om 15.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti. Tickets voor het duel zijn voorafgaand te koop op het sportpark van amateurclub WWNA. Zondag is in de loop van de dag een samenvatting van de wedstrijd te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen. 

20220621EERSTETRAININGFCG027

Laatste nieuws