Trainer Wormuth en Radinio Balker kijken vooruit naar eerste oefenduel

23 juni 2022

FC Groningen speelt morgenavond (vrijdag 24 juni) de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022/2023. De selectie van hoofdtrainer Frank Wormuth reist af naar Loppersum en neemt het om 19.00 uur op tegen SC Loppersum, uitkomend in de 3e klasse. Tickets voor het duel zijn voorafgaand aan de wedstrijd bij de kassa’s op sportpark de Bosweg te koop.

20220621EERSTETRAININGFCG023

De eerste selectie van FC Groningen meldde zich afgelopen week weer voor het eerst op het TopsportzorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn na de vakantie. De eerste dagen stonden in het teken van fysieke testen en op dinsdagochtend startte de groepstraining.

Morgenavond is de eerste keer dat de vernieuwde selectie onder leiding van de nieuwe technische staf zich toont aan het grote publiek. Het duel met Loppersum is de eerste in een serie oefenwedstrijden ter voorbereiding op het Eredivisie-seizoen 2022/2023. De ploeg van SC Loppersum eindigde afgelopen seizoen op een derde plaats in de 3e klasse.

FC-trainer Frank Wormuth zal met een grote selectie naar Loppersum afreizen. De A-selectie wordt aangevuld met diverse spelers vanuit de Opleiding tot een groep van in totaal 33 spelers. De trainer kijkt uit naar de eerste oefenwedstrijd, een eerste kennismaking van de vernieuwde selectie met de FC-supporters.

ts7

“Bij zo’n oefenwedstrijd op een amateurcomplex staan supporters en spelers heel dichtbij elkaar. Dat is mooi. We zijn natuurlijk net begonnen en kijken naar de mogelijkheid om drie keer dertig minuten te kunnen gaan spelen met drie verschillende ploegen waarbij iedereen een half uur speelt.”  
 
Een van de spelers die net als de trainer ongelooflijk uitkijkt naar het duel is verdediger Radinio Balker. Hij raakte een jaar geleden in de voorbereiding ernstig geblesseerd en kan morgen zijn eerste wedstrijdminuten maken voor de club. “Ik heb nog geen wedstrijden gespeeld, dus dat zal wennen zijn. Ik ben nog niet helemaal de oude, maar het gaat de goede kant op en ik hoop dat het zo blijft. Ik zal morgen met een blij gevoel opstaan en kijk uit naar een heel mooi moment.”    
 
Internationals Tomas Suslov, Jørgen Strand Larsen, Paulos Abraham en Daniël van Kaam zullen nog niet in Loppersum aanwezig zijn. Het viertal voetbalde afgelopen seizoen vanwege internationale verplichtingen langer door en geniet nog van een vakantie. Kaarten voor het duel zijn te koop aan de kassa’s van het Sportpark de Bosweg in Loppersum. 

Laatste nieuws