Trainer Buijs voor één duel geschorst

16 december 2019

Danny Buijs mag komende donderdag niet op de bank zitten bij het bekerduel met FC Utrecht. De trainer/coach van FC Groningen is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel van afgelopen zaterdag in Den Haag. De straf is conform het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, dat FC Groningen en Buijs hebben geaccepteerd.

Danny Buijs werd in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1) tien minuten voor tijd door scheidsrechter Joey Kooij van het veld verwezen. De FC-trainer werd ten laste gelegd dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan “het bewust verlaten van de instructiezone om ontevredenheid te tonen en/of in discussie te gaan met een wedstrijdofficial”. De aanklager betaald voetbal deed op basis van “de aard en de ernst van het strafbare feit” een schikkingsvoorstel voor een schorsing van één duel van het eerste elftal. Club en trainer hebben deze straf geaccepteerd.

Adrie Poldervaart
Buijs mag zich daarom rond de bekerwedstrijd van donderdag, thuis tegen FC Utrecht, niet in de kleedkamer of technische zone begeven en evenmin contact hebben met het team voor en tijdens de wedstrijd. Tevens is het hem niet toegestaan na afloop van de wedstrijd een persconferentie te geven.

Assistent-trainer Adrie Poldervaart neemt donderdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion de honneurs waar voor Buijs. Het bekerduel tussen FC Groningen en FC Utrecht begint donderdagavond om 18.30 uur.

Buijs utrecht

Laatste nieuws