string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainen in de Wijk met Paulos Abraham.

Maandag 14 maart 2022 om 20:00

Er staat deze week een bijzondere editie van Trainen in de Wijk op het programma. Onder leiding van enthousiaste en professionele FC-trainers wordt er weer een leuke training verzorgd, maar net even anders dan normaal. Niemand minder dan Paulos Abraham is namelijk van de partij. Aanstaande woensdag 16 maart tussen 15:00 en 16:30 uur staat Training in de Wijk op het Willem Diemerplein in Musselkanaal gepland en komt de aanvaller langs. Deelname is gratis en kinderen zijn vanaf 15.00 uur welkom in Musselkanaal.  

FC Groningen wil bewegingsarmoede in Noord-Nederland oplossen. Met name kinderen bewegen veel minder dan voorheen en Trainen in de Wijk is één van de initiatieven waarmee De Trots van het Noorden dit probleem wil tackelen. Bij Trainen in de Wijk kunnen jongens en meisjes, onder leiding van FC-trainers, voetballen in de eigen buurt. Doordat de club zelf naar de wijk komt én iedereen gratis mee kan doen, kunnen kinderen lekker voetballen op een laagdrempelige manier. De club heeft als doel om kinderen structureel aan het bewegen te krijgen door hen te stimuleren om naar een passende sportvereniging te gaan.

Bijzondere editie 
Aanstaande woensdag wordt er een extra bijzondere editie van Trainen in de Wijk georganiseerd. Paulos Abraham, speler van het eerste elftal, is ook aanwezig om er samen met de trainers en kinderen een hele mooie middag van te maken. De FC Groningen-aanvaller zal handtekeningen uitdelen, een Q&A doen en natuurlijk zijn beste bewegingen laten zien. 
 
Het is niet voor niets dat juist Abraham meedoet met Trainen in de Wijk. De aanvaller groeide op in het Zweedse Husby, een buitenwijk van Stockholm. Daar voetbalde hij bijna iedere dag op straat met vrienden en buurtgenoten. Als kind liet hij zijn dribbelkunsten al zien en beleefde veel lol aan straatvoetbal.  
 
De Zweedse jeugdinternational is dat tot zijn zestiende blijven doen, zelfs toen hij al in de jeugdopleiding van zijn eerste professionele club IF Brommapojkarna voetbalde. Hij heeft dan ook veel geleerd op straat, waaronder zijn skills en passeerbewegingen, die hij nu inzet in het shirt van FC Groningen.   
 
Wil jij samen met Paulos Abraham werken aan je voetbal skills tijdens een training van professionele FC-trainers? Kom dan woensdagmiddag 16 maart naar het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt en iedereen is welkom! 

Trainen in de wijk insta post

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard