string(9) "claudebot"

Trainen bij OldStars FC Groningen.

Woensdag 08 januari 2014 om 12:10

FC Groningen gaat deelnemen aan het project ‘OldStars’. Hierbij kunnen 60-plussers vanaf 6 februari iedere donderdagochtend samen bewegen en voetballen onder de vlag van de Trots van het Noorden. Het project OldStars FC Groningen wordt gehouden bij VV Hoogezand aan de Laan van de Sport in Hoogezand. De eerste aanmeldingen via www.ouderenfonds.nl/oldstars zijn al binnen.

Na een succesvolle eerste seizoenshelft bij ADO Den Haag, PSV en RKC WAALWIJK gaat ook FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij van start met het project OldStars in 2014. Onder het motto ‘Eredivisie is meer dan Voetbal’, kunnen ouderen iedere donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur in Hoogezand trainen bij FC Groningen.
Programma
Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. Naast de trainingen – die door professionals worden verzorgd – krijgen de deelnemers een fitheidstest, kleding in bruikleen en een consumptie. Het gezellige samenzijn met andere deelnemers én het werken aan een goede conditie zijn de uitgangspunten. Met OldStars wil FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van de deelnemers bevorderen.
Walking Football
Voor OldStars is een speciale voetbalvariant ontwikkeld; Walking Football. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden  en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Bij voorkeur wordt het spel gespeeld in een veld afgezet met boarding zodat de bal niet uit kan. Aan het einde van iedere 20 weken zullen de deelnemende clubs een eindtoernooi spelen, waarbij wordt uitgemaakt welk team zich mag kronen tot OldStars kampioen van Nederland.
 
Vervolg OldStars
Na 20 weken bij de Eredivisieclubs stromen de deelnemers met hun team door naar amateurclubs, waar het concept Walking Football verder wordt uitgevoerd.
Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van het Nationaal Ouderenfonds op www.ouderenfonds.nl/oldstars of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds 0900 – 60 80 100. Aanmelden is een voorwaarde voor deelname.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus