Topwedstrijd D-pupillen onbeslist; winst voor A- en B-junioren.

Woensdag 27 februari 2013 om 11:56

In de Eerste Divisie C bij de D-pupillen leverde het treffen tussen FC Groningen/Cambuur D1 en SC Heerenveen D1 geen winnaar op. De A-junioren klopten FC Twente terwijl de B-junioren in Almere een ruime zege boekten.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-1 FC TWENTE A1
1-0 Jafar Arias (19.), 2-0 Arjen Hagenauw (48.), 2-1 (50.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Tolgahan Cicek (90.Joost Hommenga), Nurak Saban, Tigran Gazarjan (82.Glenn Bijl), Noureddine Boutzamar (67.Liban Abdulahi), Jafar Arias (46.Arjen Hagenauw), Richairo Zivkovic (75.Thijs Gerlofs), Kevin Mennega.
De thuisploeg begon als beste aan de wedstrijd en kreeg meteen al een goede kans. Richairo Zivkovic vuurde af op het doel maar zijn schot werd gestopt door de doelman. Een actie later kopte Kevin Mennega net over. Ook Tigran Gazarjan kreeg de kans op de openingsgoal maar na een prachtige aanval wist ook hij de keeper niet te passeren. In de 19de minuut viel wel de 1-0 voor FC Groningen/Cambuur, ditmaal beheerst afgerond door aanvaller Jafar Arias. De ploeg van trainer Paul Raveneau domineerde voor rust, de gasten waren nagenoeg ongevaarlijk. Een tweede treffer viel echter niet hoewel Hans Hateboer een corner van Noureddine Boutzamar bijna raak wist te koppen.
Ook de tweede 45 minuten startte naar wens voor FCG. Tolgahan Cicek zette na een mooie rush voor en invaller Arjen Hagenauw kopte knap en onhoudbaar raak. De Tukkers kwamen wel snel terug in de wedstrijd want uit een vrije trap kon twee minuten later alweer de aansluiting worden geforceerd. Mogelijkheden op 3-1 waren er ook zeker maar pogingen van Burak Saban en Tigran Gazarjan leverden niets op. Door het uitblijven van de beslissing bleef FC Twente hoop houden op een punt. Doelman Sietsma moest nog een paar maal flink aan de bak en had daarnaast het geluk dat de lat redding bracht.
ALMERE CITY FC B1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Pier Veldman (30.), 0-2 Niels Stenekes (36.), 0-3 Kasper Oldenburger (40.), 0-4 Niels Stenekes (48.)
opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Daan Smit, Niels Stenekes, Jim de Leeuw (64.Amedi Ndayisaba), Gijs Jasper (69.Youri Schuur), Pier Veldman, Willem Gootjes, Kasper Oldenburger.
De wedstrijd was in de beginfase gelijkopgaand. De gasten speelden wel het betere voetbal maar kansen waren er voor beide teams. Kasper Oldenburger liet de beste liggen want vanaf de strafschopstip miste hij. In de laatste tien minuten voor rust besliste FCG de wedstrijd dankzij een drietal prima doelpunten van Pier Veldman, Niels Stenekes en Kasper Oldenburger. In de tweede veertig minuten kreeg de thuisploeg alle kans om terug te komen. Ook zij kregen een penalty toegekend maar doelman Erwin Heidekamp wist een tegentreffer te voorkomen. Doordat Stenekes meteen daarop de 0-4 liet aantekenen lag een hogere uitslag in het verschiet. Die mening had trainer Peter Moltmaker ook: “Dat is het enige verwijt wat ik de ploeg heb kunnen maken. We konden uitlopen richting de dubbele cijfers maar waren te flegmatiek in de afwerking. Voor de rest ben ik tevreden. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en de doelpunten waren van een hoog gehalte. We mogen echter ook niet ontkennen dat het tot de eerste treffer zeker een echte wedstrijd was.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 0-4 FC TWENTE B2
0-1 (28.), 0-2 (45.), 0-3 (51.), 0-4 (76.)

opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Twan Nieboer, Mathijs Elderman, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Peter van Son, Johannes Agricola (55.Anton Hekman), Juhnino Bacuna, Zadik Spijodic (55.Eike Begemann), David Voigt.
De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra won eerder dit seizoen in Hengelo met 5-0 maar kon ditmaal geen vuist maken tegen FC Twente B2. Voor rust was een schot van Juhnino Bacuna het enige gevaar aan Groningse zijde. De Tukkers zagen een tweetal schoten gekeerd door doelman Kevin Wilpstra. In de 28ste minuut viel het enige doelpunt. Een mooie aanval vanaf de rechterkant werd eenvoudig binnen getikt. In de tweede helft gaf Dennis van Duinen een mooie pass maar de aanval strandde bij Peter van Son. De gasten speelden een stuk soepeler en in een tijdsbestek van zes minuten werd de Groningse verdediging tot tweemaal toe eenvoudig uitgespeeld. Nog had FCG wel wat mogelijkheden maar de doelman van de gasten stond vandaag ook uitstekend op z’n post. Zo keerde hij o.a. inzetten van Juhnino Bacuna en Anton Hekman. Kevin Wilpstra redde nog eens knap op een kopbal terwijl Bacuna de doelman omspeelde maar in het zijnet schoot. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal viel de vierde en laatste Twentse treffer te noteren.
ALMERE CITY FC C1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (4.), 2-0 (40.), 2-1 Marcel Mannes (55.)
opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Niels Hylkema, Tom van de Looi (51.Ids Hannema), Marc Vegter, Jan Hup, Ruendel Martina (33.Cheriel Girdharie), Ozan Kokcu, Marcel Mannes.
De tweedejaars C-junioren kwamen in Almere sneu weg. Het duel was nog maar net begonnen of de mannen van trainer Rick Mulder keken reeds tegen een achterstand aan. De ploeg zag daarna Ruendel Martina uitvallen. Martina liep een snee onder de lip op waardoor hij niet verder kon spelen. Toch kregen de gasten nog een prima kans op de gelijkmaker. Op slag van rust mocht Luuk Kuipers aanleggen vanaf elfmeter maar helaas leverde dit geen treffer op. Na rust waren de Groningers de bovenliggende partij. Er werd met veel druk naar voren gespeeld en er werden tal van kansen gecreeerd. Doordat een foutieve breedtepass van Daan Wijma werd afgestraft werd het wel een lastig verhaal. De FC bleef echter strijden maar meer dan een treffer van Marcel Mannes leverde dit niet op. Toch was trainer Rick Mulder tevreden: “In de laatste vijf minuten creeerden we nog drie grote kansen. Een goed resultaat zat er dus zeker in ook omdat we de laatste vijftig minuten van de wedstrijd beter waren. Wat dat betreft ben ik tevreden en content met de manier waarop we gespeeld hebben.”
DE GRAAFSCHAP C2 3-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
1-0 (12.), 1-1  Wouter de Mare (35.), 1-2 Daniel Camara Bos (42.), 2-2 (69.), 3-2 (70.)
opstelling FCG C3 Teun Hoekstra, Oege Sietse van Lingen, Wouter de Mare, Luka Prljic, Yorno Lunenborg, Dion Paapst, Armani Mardjoeki, Martijn van Maastrigt, Daniel Camara Bos, Daniel van Kaam, Daniel Teune. Wissels: Tapmahoe Sopacua, Bas van Veen.
De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich leed de tweede nederlaag in deze voorjaarscompetitie. Het was een lastig begin van de wedstrijd, mede door de vele wisselingen in het team. Daarnaast kwam de ploeg ongelukkig op achterstand door Daniel Teune die de bal uit een corner in eigen doel kopte. Na twintig minuten namen de gasten het heft echter in handen. Er werd met veel druk naar voren gespeeld waardoor veel kansen werden gecreeerd. Op slag van rust maakte Wouter de Mare de gelijkmaker. In de tweede helft brachten de Gelderlanders meer fysieke spelers in de ploeg waardoor het voetballend een stuk moeilijker werd. Via Daniel Camara Bos werd nog wel de leiding genomen maar in de slotminuut ging het helemaal mis met FCG. Uit twee standaardsituaties wist De Graafschap C2 te scoren waardoor de Groningers met lege handen Doetinchem verlieten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-2 SC HEERENVEEN D1
1-0 Mees Gootjes (15.), 2-0 Jearl Margaritha (47.), 2-1 (50.), 2-2 (57.)

opstelling FCG D1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mees Gootjes, Jearl Margaritha, Mark te Velde, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Ashraf Hezam. Wissels: Giovanni Oldersma, Boy Spijkerman, Sander Jansen.
De topper tussen de beide noordelijke grootmachten leverde geen winnaar op. Het duel begon slecht voor de thuisploeg nadat Rick Boyer geblesseerd van het veld moest. De verdediger moest helaas naar het ziekenhuis worden vervoerd. De beginfase was daarna voor de gasten die twee prima mogelijkheden naast zagen gaan. Halverwege de eerste helft was de eerste kans voor de Groningers wel raak. Mees Gootjes werd vanuit het middenveld bediend en scoorde beheerst. Met die 1-0 stand werd gerust maar de thuisploeg mocht daarbij niet klagen want de Friezen zagen een goal afgekeurd en kregen vlak voor de pauze nog een dot van een kans. Vrij voor doelman Mats Roorda werd de bal echter naast geschoten.
Meteen aan het begin van de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor FCG. Jearl Margaritha zag zijn schot gekeerd door de doelman terwijl Lion Kalentjev de bal ruim overschoot. In de fase daarop waren de gasten wederom dichtbij een doelpunt. Een vrije trap belandde op de lat terwijl Roorda ook attent reageerde. Aan Groningse zijde was Orkun Kokcu tot tweemaal toe gevaarlijk. Een actie van Steyn Strijker werd vlak voor het doel gemist door twee Groningers. Nadat doelman Roorda de sterkste was in een een-tegen-een situatie was het toch de thuisploeg die op 2-0 kwam. Uit een hoekschop mocht Jearl Margaritha vrijstaand aanleggen. SC Heerenveen kreeg echter loon naar werken. Na de aansluitingstreffer tien minuten voor tijd werd in de 57ste minuut Roorda voor een tweede maal gepasseerd. In de slotminuut leverde een miraculeus moment in de Groningse defensie geen treffer op. Door dit gelijkspel blijft FC Groningen/Cambuur D1 drie punten voor op de Friese rivaal.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 4-2 FLEVO BOYS D1
1-0 Joshua Sion (6.pen.), 2-0 Gerwin Heidema (31.), 3-0 Joshua Sion (34.), 3-1 (36.), 4-1 Remco Balk (56.), 4-2 (57.)

opstelling FCG D3 Nick van Leeuwen, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Mark Ploeger, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jonathan Edens, Remco Balk, Magnus Klaber, Joshua Sion. Wissels: Daan Reiziger, Quinten Anakotta, Giovanni Zwikstra, Harold Kwant, Jarno Deuring.
De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheden maar zag pogingen van Remco Balk en Jonathan Edens over en naast gaan. In de zesde minuut werd Magnus Klaber ten val gebracht in de zestien meter. Joshua Sion schoot de toegekende strafschop binnen. Na een kwartier spelen moest de Groningse doelman Nick van Leeuwen voor het eerst in actie komen. Een tweede treffer van de thuisploeg voor rust hing echter in de lucht. Mark Ploeger zag zijn schot via de doelman op de buitenkant van de paal belandden. Vervolgens was Joris Reiziger dichtbij een treffer. Een schot werd gered door de doelman waarna zijn vrije trap de lat raakte. In de slotfase miste een kopbal van Reiziger maar net doel terwijl een doelpunt van Jonathan Edens wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook de gasten uit Emmeloord waren nog dichtbij de gelijkmaker.
De tweede helft begon doelpuntrijk. Binnen zestig seconden verschalkte Gerwin Heidema de goalie. Vier minuten later strafte Joshua Sion een fout in de verdediging af. Daarvoor was Sion ook al eens dichtbij. Meteen na de 3-0 mocht ook Flevo Boys D1 juichen want uit een hoekschop werd tegen gescoord. Het bleef daarna opletten voor de ploeg van trainer Bote Talsma. Op een pass van Sion kreeg Remco Balk nog een prima kans maar de doelman redde. Vier minuten voor tijd besliste Balk definitief de wedstrijd. De opponent scoorde nog wel tegen maar de zege kwam niet meer in gevaar.