Topdag voor jeugdteams.

Woensdag 14 maart 2012 om 20:39

RVO FC Groningen/Cambuur kan terugzien op een mooie zaterdag Viermaal werd gewonnen terwijl C3 ondanks een 0-3 achterstand gelijkspeelde tegen FCG/Cambuur C2. Belangrijk was met name de 1-0 zege van de A-junioren in Rotterdam tegen Sparta A1.

De samenvattingen van de thuiswedstrijden van C1, C3 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
SPARTA R’DAM A1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Robby Holder (14.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Ardavazd Gazarjan (77.Paulo Francisco), Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Yoell van Nieff, Burak Saban, Tigran Gazarjan (90.Bryan Inge), Mark Diemers (65.Ron Janzen), Arjen Hagenauw (81.Ifeayi Gorissen), Noureddine Boutzamar, Robby Holder.
De A-junioren behaalden in Rotterdam een nipte maar zeer verdiende zege op Sparta A1. Daarmee heeft de ploeg onderaan de ranglijst van de Nike Eredivisie uitstekende zaken gedaan. Nadat Jesse Renken in de beginfase de eerste mogelijkheid kreeg was het Robby Holder die in de 14de minuut doel trof. Zijn voorzet zeilde het doel in: 0-1. De gasten waren nadrukkelijker in de wedstrijd aanwezig en zorgden ook voor het meeste gevaar. De thuisploeg was eigenlijk vlak voor rust pas voor het eerst gevaarlijk. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FCG bleef de dominante ploeg. Yoell van Nieff zag een vrije trap gered door de Sparta-doelman terwijl een combinatie tussen Mark Diemers en Arjen Hagenauw ook geen doel trof. Vlak voor tijd kwam Holder nog alleen door maar ook dit leverde geen treffer op. Derhalve een puike winst voor de mannen van trainer Paul Raveneau die na afloop ook nog eens vierden dat doelman Stefan van der Lei morgenmiddag voor het eerst op de bank zit bij de eerste selectie van FC Groningen. Daarnaast was ook de jarige elftalleider Jack Jans in zijn nopjes: “Mijn mooiste cadeau van vandaag,” aldus Jans. Volgend weekeinde staat de belangrijke confrontatie tegen FC Den Bosch A1 op het programma.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-1 FC UTRECHT C1
1-0 e.d. (15.), 2-0 Twan Nieboer (35.), 2-1 (pen.70.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Keziah Veendorp, Peter van Son, Wessel Koomans (68.Daan Ganzinga), Dennis van Duinen (65.Stan Haanstra), Twan Nieboer (36.Dave Bosgraaf), Tiuri Schieving, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Jari Slort (52.Niels Ridderstap).
Voor het eerst sinds 10 december van vorig jaar wist de ploeg van trainer Rick Mulder weer te winnen. Anders dan de kleine uitslag doet vermoeden gebeurde dat op imponerende wijze. In de beginfase ging het nog wel redelijk gelijk op en probeerden beide teams verzorgd te spelen. Na veertien minuten kreeg Rutger Etten de eerste kans maar zijn schot ging naast. Een minuut later was het wel raak. Juhnino Bacuna gaf voor en de bal werd door een Utrechtse speler in eigen doel gekopt. Daarna volgden nog een aantal kansen om de voorsprong te verdubbelen. Jari Slort en Tiuri Schieving misten echter beiden in kansrijke positie. Op slag van rust dan toch de 2-0. Dat gebeurde in twee bedrijven. Twan Nieboer liep alleen op de doelman af maar besloot af te geven in plaats van te schieten. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Bacuna gaf voor en ditmaal wist Nieboer wel raak te knallen. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer op het doel van de gasten. Een zee aan grote kansen volgden maar een derde treffer bleef miraculeus uit. Peter van Son, Niels Ridderstap, Stan Haanstra en meerdere malen Tiuri Schieving en Rutger Etten hadden de mogelijkheid om te scoren maar helaas. Zes minuten in blessuretijd kreeg FC Utrecht, dat daarvoor ook wel een aantal mogelijkheden had gecreeerd, nog een strafschop toegekend waardoor de eindstand voor hun wat draaglijker werd. Een prima wedstrijd van de tweedejaars C-junioren die een veel hogere uitslag tegen de nummer twee van de ranglijst neer hadden moeten zetten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 3-3 FCG/CAMBUUR C2
0-1 (7.), 0-2 (13.), 0-3 (54.), 1-3 Marcel Mannes (55.), 2-3 Marcel Mannes (65.), 3-3 Brandon Hartsuiker (70.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Arthur Ymele Feudjio, Tommie van de Looi, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jan Hup (36.Nagesh Amatsaleh), Ozan Kokcu (36.Eike Begemann), Lorenzo Valente, Marcel Mannes, Dennis Molema, Ruendel Martina (36.Ids Hannema).
Een wedstrijd met twee gezichten en uiteindelijk, en na een sensationale slotfase, een punt voor beide teams van de RVO FC Groningen/Cambuur. Daar zag het er in de eerste helft zeker niet naar uit. De thuisploeg acteerde slap en slordig en werd op alle fronten afgetroefd door de gasten uit Leeuwarden. Binnen twintig minuten waren de Friezen al tweemaal trefzeker terwijl de ploeg van trainer Rene Wollerich enkel gevaarlijk was met schoten van Arthur Ymele Feudjio. Een hele zwakke eerste helft werd echter afgewisseld met een boeiend kijkspel na rust. Lorenzo Valente’s kopbal miste kracht terwijl de Groningse goalie Jan Hoekstra een schot maar net naast zag gaan. Ook bij een vrije doortocht wist Cambuur niet te profiteren. De 0-3 kwam er wel en dat leek meteen ook de beslissing. De groenwitten kwamen echter gelijk terug in de wedstrijd na een omhaal van Marcel Mannes. Deze treffer bracht nieuw elan in de Groningse elf. Diezelfde Mannes mikte in kansrijke positie net naast de paal maar wist even later wel de spaning volledig terug te brengen. In de laatste minuten was het bij de gasten alle hens aan dek. Uit een hoekschop tikte Brandon Hartsuiker van dichtbij de gelijkmaker binnen. Uit de allerlaatste aanval had FCG ook zomaar nog de drie punten kunnen pakken maar een kopbal van Ruendel Martina ging net voorbij het doel. Door dit resultaat blijft FC Groningen/Cambuur C3 overigens ongeslagen in de voorjaarscompetitie.
H’VEEN/EMMEN D2 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Martijn van Maastrigt (20.), 0-2 Martijn van Maastrigt (54.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Bas van Veen, Wouter de Vries, Dion Paapst, Jochem de Vries, Daniel Teune, Marc Vegter, Oege Sietse van Lingen, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Wissels: Daniel Camara Bos, Armanie Mardjoeki, Teun Hoekstra.
In Emmen pakte de ploeg van trainer Hugo de volle buit. De gasten hadden het moeilijk op het slecht bespeelbare veld achter de Meerdijk. Combinatievoetbal was nauwelijks mogelijk maar ondanks de slechte omstandigheden werd toch naar behoren gespeeld. Daarnaast was een portie vechtlust gevraagd waardoor FCG vol de strijd met de Drenten aan moest gaan. En dat ging de gasten goed af. Voor rust leverde dat een voorsprong op dankzij een doelpunt van Martijn van Maastrigt. In de tweede helft probeerden de tweedejaars D-pupillen voetballend de oplossingen te zoeken waardoor het uiteindelijk ook verdiend. Een kopbal van Van Maastrigt bracht in de 54ste minuut de beslissing. Derhalve toch een mooie zege van FCG dat de laatste weken prima staat te spelen en waarin de spelers elkaar ook steeds beter staan te coachen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 11-0 ONS Sneek D1
1-0 Rick Boyer (10.), 2-0 Lion Kalentjev (12.), 3-0 Jearl Margaritha (24.), 4-0 Steyn Strijker (27.), 5-0 Jearl Margaritha (29.), 6-0 Boy Spijkerman (33.), 7-0 Luka Prljic (37.), 8-0 Lion Kalentjev (43.), 9-0 Lion Kalentjev (53.), 10-0 e.d. (55.), 11-0 Lion Kalentjev (59.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Tapmahoe Sopacua, Sander Jansen, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Rick Boyer, Jearl Margaritha, Mees Gootjes, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Steyn Strijker. Wissels: Daniel van Kaam, Luka Prljic, Mark te Velde, Boy Spijkerman, Peter van Aagten, Jimmy Anakotta.
De eerstejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur haalden tegen de Friese tegenstander fors uit. Na een beginfase waarin de gasten fel van zich af beten maar waarin de thuisploeg al duidelijk de aanvallende intenties lieten zien werd de openingstreffer na tien minuten gescoord door Rick Boyer. Twee minuten later besliste Lion Kalentjev al feitelijk de wedstrijd. De wedstrijd speelde zich af op de helft van Sneek en de ploeg van trainer Bote Talsma kreeg een hoeveelheid kansen. Het derde doelpunt was wellicht de mooiste voor rust. Jearl Margaritha schoot de bal met buitenkant rechts in de bovenhoek. Ook in het tweede half uur bleef de doelpuntenteller niet stil staan. Met bij vlagen prachtige aanvallen werd de Friese goal veelvuldig onder vuur genomen. Dit leverde enkele fraaie treffers op. Uiteindelijk was Lion Kalentjev goed voor in totaal vier doelpunten en stokte de productie tegen de laagvlieger in de Tweede Divisie F bij elf treffers.