string(9) "claudebot"

Toewerken naar climax op zondag.

Dinsdag 10 mei 2011 om 14:37

In de 330ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland onder meer vooruit naar deze week, waarin wordt toegewerkt naar de climax van zondag als om 14.30 uur in een bomvolle Euroborg wordt afgetrapt voor FC Groningen – PSV en de laatste speelronde van de Eredivisie op het programma staat.

“Afgelopen weekeinde was de KNVB-bekerfinale de opwarming voor de afsluiting van de reguliere competitie, komende zondag. Hoewel veel ogen natuurlijk zijn gericht op de ontknoping in de strijd om het kampioenschap, gaat onze aandacht vanzelfsprekend uit naar de strijd om de vierde plek, die rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal oplevert.”
“Het scenario is duidelijk: wij moeten zondagmiddag zelf winnen van PSV en AZ, de enige overgebleven concurrent om de vierde plaats, moet verliezen van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. In alle andere gevallen, gaan wij ons opmaken voor de play-offs. De winnaar daarvan verdient ook een Europees ticket, dus we hebben nog twee kansen om het toch al geweldige seizoen op een fantastische wijze af te sluiten.”
Huldiging
“Wij denken momenteel na over een huldiging mochten wij zondagmiddag rond de klok van 16.15 uur de vierde plek hebben veroverd en dus ‘Europa’ in gaan. Zodra hierover meer details bekend zijn, zullen we die via deze website communiceren. Indien we als vijfde, zesde of zevende eindigen, zal na de laatste speelronde in de Eredivisie duidelijk zijn wie de eerste tegenstander wordt in de play-offs en of we in dat geval eerst uit dan wel thuis spelen.”
“Alle speeldagen voor de play-offs staan al wel vast. De eerste ronde is op donderdag 19 mei en zondag 22 mei. Een week later is de finale op donderdag en zondag, eveneens middels een uit- en een thuiswedstrijd volgens ‘Europees model’, waarbij uit gescoorde doelpunten in geval van een gelijke stand dubbel tellen. De hoogst geklasseerde ploeg in de eindrangschikking heeft het thuisvoordeel in de tweede beslissende wedstrijd tussen beide teams.”
Uitwedstrijden
“Overigens is het wel aardig om te constateren dat wij het in uitwedstrijden helemaal niet zo slecht doen, als soms wel eens wordt gedacht. Wij hebben het afgelopen seizoen negentien punten – van de in totaal 56 – behaald op vreemde bodem. Daarmee nemen we een zevende plaats in op de ranglijst van uitwedstrijden. Ajax, Twente en PSV voeren deze lijst aan. Ons clubrecord staat op 27 punten in uitwedstrijden, gevestigd in het seizoen 1984/1985.”
Eredivisie Live
“De ontknoping van de competitie is op televisie natuurlijk ook te volgen via Eredivisie Live. Op kanaal 1 zal de kampioenswedstrijd Ajax – FC Twente worden uitgezonden. FC Groningen – PSV is rechtstreeks te zien via Eredivisie Live 3. Kanaal 2 zal zondag namelijk dienen als schakelzender. Indien er op één van de negen velden een belangrijke ontwikkeling plaatsvindt – dus ook bij onze wedstrijd – zal dit via Eredivisie Live 2 te volgen zijn. Het is een uitzending zoals het NOS-radioprogramma ‘Langs de Lijn’, maar dan op tv. Op Eredivisie Live 4 zal FC Utrecht – AZ worden uitgezonden.”
Randprogramma
“Voor, tijdens en na de wedstrijd tegen PSV zal er – zoals te doen gebruikelijk – een randprogramma zijn. Tijdens de rust wordt de finale van de Gasunie Shoot-out gehouden. Tijdens alle thuiswedstrijden zijn er in de pauze penalty’s geschoten. Van de zeventig deelnemers zijn Jordi Schuiling, Marco Vos, Wesley Volders en Mike Kleiker de vier overgeblevene. Dit viertal strijdt zondag om de titel ‘Winnaar Gasunie shoot-out bokaal 2010/2011’.”
“Na afloop van de wedstrijd tegen PSV zullen de spelers, die na dit seizoen afscheid nemen van FC Groningen, in het zonnetje worden gezet. Tevens wordt Dusan Tadic gehuldigd als C1000 Speler van het Jaar. De jonge Serviër kreeg het afgelopen seizoen de meeste punten van de supporters, die na elke thuiswedstrijd hun stem konden uitbrengen via deze website.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red) is er wederom een C1000 Clinic. Dit keer bij VV Hoogezand. Tussen 17.30 uur en 19.30 uur zullen hierbij Tim Matavz, Oluwafemi Ajilore en Yousouf Zinga aanwezig zijn.”
“Vrijdag organiseert FC Groningen, in samenwerking met het Businessclub bestuur, een bijeenkomst genaamd ‘De Warming Up’. Tijdens deze lunchsessie wordt er vooruitgeblikt naar de laatste competitiewedstrijd. Hiervoor hebben zich inmiddels dertien bedrijven aangemeld. De bijeenkomst is onder meer bedoeld om de sponsorrelaties van FC Groningen in persoonlijk contact te brengen met andere clubleden.”
René Wollerich
“Met ingang van het nieuwe seizoen is René Wollerich aangetrokken als trainer/coach van het Onder-14 team van de RVO FC Groningen/Cambuur. Wollerich (45) uit Harkstede volgt daarmee Erik Muntendam op als trainer van de C3. Behalve dat Wollerich dit seizoen als hoofdtrainer van HS’88 is aangesteld, was hij dit seizoen als KNVB-trainer actief en in die hoedanigheid bekend op sportpark Corpus den Hoorn. Wollerich voetbalde zelf bij VV Appingedam, waar hij naast speler eveneens trainer en assistent-trainer was.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus