string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Toch nog een punt voor Groningen.

Dinsdag 23 september 2008 om 11:39

Afgelopen zaterdagavond is het FC Groningen gelukt om een punt mee naar huis te nemen vanuit Almelo. Uit bij Heracles kreeg Oluwafemi Ajilore al in de tweede minuut een rode kaart. FC Groningen speelde daardoor de hele wedstrijd met maar tien spelers. Vijf minuten na rust maakte Bas Drost de 1-0 voor de Almelöers. Gelukkig voor FC Groningen maakte invaller Petter Andersson vijf minuten voor tijd de gelijkmaker en was er toch een punt verdiend.

De rode kaart kreeg Ajilore na het onderuithalen van Ricky van den Berg. Volgens de scheidsrechter was de speler van Heracles doorgebroken en op weg naar het doel: rood voor de Groninger. De eerste helft werd het nauwelijks nog spannend. Er waren twee kansen voor Heracles: Douglas schoot voorlangs en Luciano bracht redding op de kopbal van Bas Drost.
De tweede helft startten beide ploegen met dezelfde spelers. Voor Heracles was het Bas Drost die in de 50ste minuut de bal achter Luciano kopte: 1-0 voor de thuisploeg. Met nog een half uur te spelen kwam Mark-Jan Fledderus voor het eerst in actie voor zijn nieuwe club Heracles Almelo. Ook Ron Jans ging wisselen: Petter Andersson werd gewisseld voor Garcia en iets later in de wedstrijd kwamen Paul Matthijs en Berry Powel op de plaatsen van Evgeniy Levchenko en Koen van de Laak.
FC Groningen wilde met een punt naar huis en ging meer druk zetten. Verdediger Granqvist moest van Ron Jans meedoen in de aanval. De ontzettend lange Zweed veroorzaakte veel onrust en dat hielp. Hij kopte zelf de bal net over de lat van het Heracles doel. In de 85ste minuut was het uiteindelijk een goede combinatie van FC Groningen wat de gelijkmaker opleverde. Op aangeven van Powel was het Andersson die de 1-1 binnenschoot. Met een man minder, kon FC Groningen toch een verdiend punt mee naar huis nemen.
Opstelling FC Groningen:
Luciano, Sepp de Roover, Gibril Sankoh, Andreas Granqvist, Tom Hiariej; Oluwafemi Ajilore, Koen van de Laak (74’ Berry Powel), Evgeniy Levchenko (c; 74’ Paul Matthijs), Goran Lovre; Marcus Berg, Gonzalo Garcia (63’ Petter Andersson). Rest Bank: Brian van Loo, Matias Cahais, Danny Holla, Shkodran Metaj.
Er waren vanuit de Junior Club elf leden afgereisd naar Almelo om mee te lopen in de line-up. Dit waren: Rik Roosjen, Thomas Goed, Daan Heemstra, Yrjan Seldenthuis, Wesley Zoutman, Bouke Bolt, Danielle Terpstra, Rijk Smit, Ruben Klunder en Peter de Jong.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’