Titel lonkt voor B-junioren.

Woensdag 07 maart 2012 om 10:14

In de Eerste Divisie A blijft FC Groningen/Cambuur B1 koploper na een moeizame 2-1 zege op Hollandia B1. In de Nike Eredivisie leden de A-junioren een zuur verlies bij NAC Breda A1.

Beelden uit de wedstrijden van B1 en C1 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
NAC BREDA A1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (19.), 2-0 (32.), 2-1 Robby Holder (52.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Ardavazd Gazarjan, Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Gustavo van der Veen, Mark Diemers, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan, Robby Holder.
In de onderste regionen van de Nike Eredivisie leed de ploeg van trainer Paul Raveneau een teleurstellende nederlaag tegen rodelantaarndrager NAC Breda A1. In de eerste helft zat de ploeg uit Brabant er bovenop en vocht het voor de laatste kans om lijfsbehoud. Toch wisten Tigran Gazarjan en Burak Saban al vroeg in de wedstrijd de Bredase goalie te testten. In de negentiende minuut kwam de thuisploeg onverwacht aan de leiding. Een vrije trap ging er rechtstreeks en via de muur in. Even later werd een schot van Saban opnieuw gered waarna de thuisploeg een kwartier voor rust vanuit het niets op 2-0 kwam. Meteen na de thee tapten de gasten uit een geheel ander vaatje. De Groningers waren oppermachtig maar hadden moeite het doel te vinden. Arjen Hagenauw miste na een voorzet van Robby Holder maar in de 52ste minuut was het dankzij Holder wel raak. Daarna had de gelijkmaker moeten vallen. Zo had Mark Diemers pech dat zijn vrije trap de dwarsligger raakte. Hagenauw schoot alleen voor de doelman over en kansen waren ook niet aan Diemers, Holder en Ifeayi Gorissen  besteedt. Ondanks dat er na de rust nog maar een ploeg (lees: FC Groningen/Cambuur) voetbalde, was het de thuisploeg die de overwinning over de streep trok.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-1 HOLLANDIA B1
1-0 Firosan Ademi (11.), 2-0 Richairo Zivkovic (14.), 2-1 (19.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Daro Faraj, Thijs Gerlofs, Roland Baas, Tolgahan Cicek, Willem Gootjes (62.Pier Veldman), Kasper Oldenburger, Aleksandar Jankovic, Richairo Zivkovic (41.Hussein Igiraneza), Glenn Bijl, Firosan Ademi.
De B-junioren wonnen verdiend maar moeizaam van laagvlieger Hollandia B1. Daar zag het er in eerste instantie zeker niet naar uit. De mannen van trainer Moltmaker startten uitstekend en een schot van Kasper Oldenburger was het eerste wapenfeit. Nadat doelman Wieger Sietsma een redding had verricht was het de thuisploeg die het overwicht in doelpunten uitdrukte. Eerst vond Firosan Ademi op aangeven van Thijs Gerlofs het net, even later bepaalde Richairo Zivkovic de stand op 2-0. Er was toen nog geen kwartier gespeeld. In de negentiende minuut deden de gasten met hun enige kans meteen iets terug. In het tweede gedeelte voor rust kreeg FCG genoeg mogelijkheden op meer goals. Friosan richtte over, Glenn Bijl raakte de lat en Zibkovic zag zijn inzet gekeerd door de doelman. Na rust bleef het duel eenzijdig. FCG opermachtig zonder echt dominant te spelen. Kansen kreeg het ook nog wel. Willem Gootjes knalde op de goalie terwijl Bijl een kopbal net naast zag gaan. In het slot probeerde Hussein Igiraneza het nog met enkele afstandsschoten maar zonder succes. Van de concurrenten won AFC B1 maar leed FC Volendam B1 een verrassende nederlaag in Hengelo.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 1-2 VA FC TWENTE C1
1-0 Tiuri Schieving (27.), 1-1 (42.), 1-2 (46.)
opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Keziah Veendorp, Peter van Son, Wessel Koomans, Dennis van Duinen (44.Daan Ganzinga), Twan Nieboer, Niels Ridderstap (65.Jari Slort), Gerald Postma (59.Dave Bosgraaf), Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Tiuri Schieving (46.Stan Haanstra).
Voor de derde maal dit seizoen was FC Twente C1 te sterk voor de C-junioren van FC Groningen/Cambuur. In de eerste helft ging het gelijk op maar waren er nauwelijks mogelijkheden. Keziah Veendorp zag een schot goed gekeerd door de goalie van de gasten. In de 27ste minuut viel toch de eerste treffer aan Groningse zijde. Veendorp gaf af op Tiuri Schieving die geheel vrijstaand koelbloedig bleef. Na rust werd het duel er niet beter op. De thuisploeg speelde mat en slordig en Twente profiteerde goed van zwak defensief werk van FCG. In een tijdsbestek van vier minuten scoorden de Tukkers tweemaal. In het vervolg van de wedstrijd waren er weinig hoogtepunten en kon de thuisploeg eigenlijk nooit een vuist te maken. Vlak voor tijd kreeg Stan Haansra nog de beste mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs.
VVV/HELMOND SPORT C2 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Ids Hannema, Jan Hup. Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh, Arthur Ymele Feudjio, Dennis Molema, Marcel Mannes, Ruendel Martina, Ozan Kokcu. Wissels: Lorenzo Valente, Emiel Seigers, Eike Begemann, Jan Hoekstra.
De onder-14 ploeg van FCG bleef in de voorjaarscompetitie ongeslagen en stapte in Helmond met een punt van het veld. De gasten speelden beter en kregen na zeven minuten de beste kans op een treffer. Marcel Mannes kwam alleen voor de doelman te staan maar zijn schot ging naast. Voor rust had de FC weinig te duchten van de thuisploeg. Fysiek was VVV/Helmond Sport wel veel sterker maar men hanteerde met name de lange bal. De tweede 35 minuten was een kopie van de eerste helft. De ploeg van trainer Rene Wollerich kwam er wel veel moeilijker door en kon geen uitgespeelde kans meer creeeren. De thuisploeg was met name bij hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk. Zes minuten voor tijd kreeg VVV/Helmond Sport een identieke kans als die van Mannes maar een treffer leverde dit niet op. Een punt was voor de FC, dat de hele wedstrijd veel strijd leverde, het hoogste haalbare.
UNION D1 1-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Oege Sietse van Lingen (3.), 0-2 Oege Sietse van Lingen (22.), 0-3 Jochem de Vries (25.), 0-4 Martijn van Maastrigt (28.), 0-5 Martijn van Maastrigt (34.), 1-5 (41.), 1-6 Tommie van de Looi (43.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Wouter de Mare, Dion Paapst, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Oege Sietse van Lingen, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune. Wissels: Bas van Veen, Teun Hoekstra.
Na de zevenklapper van vorige week haalde FC Groningen/Cambuur D1 opnieuw flink uit. De ploeg bracht met name voor rust verzorgd voetbal op de mat. Het liet de bal goed rondspelen en was agressief in de duels. Daarnaast kwamen de gasten dankzij een treffer van Oege Sietse van Lingen snel op voorsprong en dat was gewenst. Vanaf de 22ste minuut liep de score in hoog tempo op. Dat was o.a. te danken aan het feit dat de vrije man telkens goed aangespeeld werd. Nog eens Van Lingen en doelpunten van Jochem de Vries en Martijn van Maastrigt bracht de ruststand op 0-4. Laatstgenoemde speler scoorde in de tweede helft ook al snel de vijfde treffer. Vervolgens kwam verslapping in het spel en werden de passes ook veel onnauwkeuriger. Ondanks dat kwam FCG nooit in de problemen. Union kwam nog wel tot een treffer maar Tommie van de Looi bepaalde de uiteindelijke eindstand op 1-6. Met name het spel voor rust stemde trainer Hugo tot grote tevredenheid.
EMMEN D1 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Boy Spijkerman (16.), 0-2 Luka Prljic (28.), 0-3 Orkun Kokcu (44.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mark te Velde, Orkun Kokcu, Mees Gootjes, Boy Spijkerman, Lion Kalentjev, Steyn Strijker. Wissels: Sander Jansen, Max van Bruxvoort, Giovanni Oldersma, Jimmy Anakotta, Jearl Margaritha.
De jongste ploeg binnen de RVO speelde in Emmen een prima wedstrijd en won dan ook gemakkelijk. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van trainer Bote Talsma op 1-0 via een treffer van Boy Spijkerman. Vlak voor rust verdubbelde Luke Prljic de voorsprong. Ook in het tweede half uur waren de gasten heer en meester. Met goed voetbal werden veel kansen gecreeerd. Daarnaast werd er niets weggegeven. Enkel Orkun Kokcu wist nog doel te treffen. Zo namen de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur revanche op de eerste seizoensnederlaag van vorige week.