string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tim Sparv: ‘Het was een typisch Engelse League One wedstrijd’.

Zondag 07 maart 2010 om 17:55

Punten zijn het belangrijkste in profvoetbal en daarom was iedereen bij FC Groningen na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo tevreden met het 1-0 resultaat. Daley Blind was een uitblinker in het treffen met de Limburgers, Tim Sparv maakte na zijn eerste minuten voor de FC.

Trainer Ron Jans had Daley Blind, door de afwezigheid van Danny Holla, op het middenveld geposteerd en dat beviel de jongeling uitstekend. Blind lijkt zich op iedere positie in het team van Jans op zijn plek te voelen. “Misschien niet als keeper,” grapt de huurling van Ajax. “Nee, ik doe gewoon mijn best en het gaat tot nu toe erg goed.”

Hobbelen
Het spel van FC Groningen was in de eerste helft enigszins slordig, maar de mannen van Jans probeerde wel te voetballen. Blind: “Op zo’n veld is dat lastig en weet je dat de bal soms kan hobbelen. In de eerste helft had ik samen met Mike (Zonneveld-red.) de opdracht het spel te verdelen. Dat ging moeilijk en ik had het gevoel dat we de bal vaker konden krijgen. In de tweede helft moest ik vooral de hoeken induiken. Daardoor kwam er af en toe gevaar.”

Blind bekroonde het goede spel bijna nog met een wonderschoon doelpunt. Zijn volley vanaf randje zestien werd knap gepakt voor de Venlose keeper. “Het is een kwestie van goed raken en dat lukte. Het kon nog mooier, maar de bal was net niet hoog genoeg.” Met de poging liet Blind zien veel vertrouwen te hebben. “Ik heb het hier heel goed naar mijn zin en veel spelen, is goed voor mijn ontwikkeling. Ik speel tot nu toe op voor mij onbekende posities, maar het gaat erg goed.”  

Tim Sparv
Tim Sparv maakte afgelopen week, na lang blessureleed, zijn rentree in een officiële wedstrijd. De middenvelder speelde een helft in de interland van Finland tegen Malta. Sparv debuteerde tegen VVV-Venlo als invaller voor Fredrik Stenman voor FC Groningen. “Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. En ik kan zeggen dat ik alleen nog maar met FC Groningen heb gewonnen,” lachte de Fin.

Sparv was blij met zijn eerste minuten in de Eredivisie, maar de wedstrijd was volgens hem niet van hoogstaand niveau. “Het was een typisch Engelse League One wedstrijd. Een slecht veld en veel vechtvoetbal. Op het laatst kregen we het nog moeilijk en dan moesten we eigenlijk slimmer de hoeken opzoeken. Nu was het de voortzetting vaak te slordig.”

Anders
Sparv hoopt dat hij in de komende tijd van waarde kan zijn voor zijn nieuwe club. “Natuurlijk maakte ik gewoon deel uit van de selectie, maar het gevoel is nu wel anders. Het is prettig dat je de jongens in het veld nu ook kan helpen.” Volgens Sparv had hij wellicht eerder zijn rentree op de velden kunnen maken.

“Ik heb tegen de medische staf gezegd dat ik denk dat ze iets te voorzichtig met mij zijn. Maar ik begrijp het wel. FC Groningen heeft natuurlijk in mij geïnvesteerd en dan moet ik niet te veel risico’s nemen. Gelukkig heb ik nu mijn eerste minuten gemaakt en kan ik vooruit kijken.” 

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard