Tiental internationals op de weg terug naar Groningen.

Woensdag 17 november 2021 om 12:00

De diverse internationals van FC Groningen uit de eerste selectie en Opleiding zijn op de weg terug naar Groningen. In totaal waren tien spelers van FC Groningen internationaal actief tijdens de afgelopen interlandperiode.

Strand Larsen

Tomas Suslov kende twee succesvolle interlands bij Slowakije. De jonge middenvelder viel in de thuiswedstrijd tegen Slovenië twintig minuten voor tijd in en keerde met het team een achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Enkele dagen later stond Suslov voor de tweede keer in zijn carrière in de basis van een A-interland. Malta werd met 6-0 verslagen en Suslov had met drie assists een absolute hoofdrol in dit duel.

Doelpunten
Jørgen Strand Larsen speelde twee duels met Jong Noorwegen. In de eerste wedstrijd tegen Jong Finland scoorde de spits twee keer voordat hij twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Uit bij Azerbeidzjan stond de aanvaller wederom in de basis en was hij aanvoerder van zijn ploeg. Jong Noorwegen won met 2-1, Strand Larsen speelde de volledige wedstrijd.

Paulos Abraham kwam dinsdagavond voor Jong Zweden in actie. De aanvaller miste het eerste duel van zijn land in deze interlandperiode en zat dinsdagavond wel bij de wedstrijdselectie. Abraham kwam tijdens de wedstrijd tegen Jong Ierland na ruim een uur spelen in het veld. Zijn vijfde interland voor het team. Jong Zweden ging in Ierland met 1-0 ten onder na een tegengoal in de blessuretijd.

Daniël van Kaam speelde twee keer mee bij Jong Oranje. De Groningse middenvelder stond vrijdagavond in de basisopstelling en won met 3-1 van Jong Bulgarije. Dinsdagmiddag speelde Van Kaam twintig minuten mee in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Gibraltar. Jong Oranje won met liefst 7-0. Neraysho Kasanwirjo was ook geselecteerd door bondscoach Erwin van de Looi, maar had zich vanwege een blessure afgemeld voor de beide interlands.

meijer 2

Debuut
Bjorn Meijer speelde voor het eerst in het oranje shirt van het Nederlands Elftal. De linksback deed in twee van de drie EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje onder-19 mee. De eerste fase van de kwalificatie werd afgewerkt in Israël. Met Meijer als basisspeler won Oranje onder-19 eerst met 4-0 van Moldavië en later met 5-0 van Cyprus. Het derde duel, waarin Meijer niet in actie kwam, werd met 4-1 gewonnen van Israël. Als groepswinnaar kwalificeerde Oranje zich voor de volgende ronde.

Ook vanuit de FC Groningen Opleiding hadden verschillende spelers de afgelopen periode internationale verplichtingen. Luciano Valente werd voor het eerst in zijn loopbaan opgeroepen voor Italië onder-19. Dat team wachtte een dubbele vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Hongarije. Valente kwam in de eerste wedstrijd afgelopen donderdag als wisselspeler na rust in het veld en won met 1-0. Maandagavond stond de Groningse middenvelder in de basisopstelling en zong uit volle borst het ‘Il Canto degli Italiani’ het Italiaanse volkslied. Valente werd in de rust naar de kant gehaald. Het oefenduel ging met 3-1 verloren.

Oranje onder-17 met keeper Jasper Meijster en verdediger Thijmen Blokzijl in de selectie speelde drie oefenwedstrijden op een trainingskamp in Spanje. De eerste van een dubbele ontmoeting met Mexico werd met 5-0 gewonnen. Blokzijl kwam na een half uur spelen in het veld, Meijster bleef op de bank. Het tweede duel met de Mexicanen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Blokzijl kwam in deze wedstrijd na rust in het veld. Het trainingskamp werd afgesloten met een wedstrijd tegen Tsjechië. Beide FC’ers stonden in de basisopstelling. Blokzijl speelde de eerste helft, Meijster de volledige wedstrijd. Het duel werd met 1-0 verloren.

Veel speelminuten
Elias Olsson maakte de meeste minuten van alle FC-internationals. De Zweedse verdediger stond drie keer in de basisopstelling voor Zweden onder-19 dat het voor de EK-kwalificatie opnam tegen Zwitserland, Andorra en Engeland. De Zwitsers werden met 2-1 verslagen, Andorra werd met 2-0 aan de kant geschoven en de laatste van de drie wedstrijden tegen Engeland werd met 2-0 verloren. Olsson speelde de eerste en de laatste wedstrijd volledig en werd in het duel met Andorra tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Zweden onder-19 kwalificeerde zich als tweede in de groep voor de volgende ronde.

Sebastian Tounekti sloot zich afgelopen periode aan bij de A-selectie van Tunesië. De aanvaller debuteerde in de vorige interlandperiode voor zijn land en zat de afgelopen twee wedstrijden in het kader van de WK-kwalificatie wederom bij de wedstrijdselectie. Tounekti bleef zowel tegen Equatoriaal-Guinea (1-0 verlies) als Zambia (3-1 winst) op de bank.