string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Tien jaar Euroborg: 13 januari 2006 historische datum’.

Dinsdag 12 januari 2016 om 14:37

In de 561ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het trainingskamp van de eerste selectie en de nieuwjaarsbijeenkomst van de Hattrick’s Club, maar kijkt hij vooral vooruit naar de herstart van de Eredivisie en het tienjarig bestaan van Euroborg.

“Gisteravond (maandag – red.) hebben wij in Euroborg de nieuwjaarsreceptie van de Hattrick’s Club van FC Groningen gehad. De bijeenkomst werd goed bezocht. Daarbij werd ondergetekende door de Raad van Commissarissen en de collega’s in het zonnetje gezet, vanwege mijn uitverkiezing door RTV Noord tot ‘Groninger van het Jaar 2015’ én het feit dat ik dit jaar twintig jaar in dienst ben als algemeen directeur van de club.”
“Deze erkenning en de ontvangen speciale pen en bos bloemen voor mijn vrouw Marieke hebben wij zeer gewaardeerd en we zijn eenieder hiervoor zeer erkentelijk. Een uitgebreid verslag van de nieuwjaarsbijeenkomst en foto’s zijn via onderstaande link te zien. De kop van het nieuwe jaar is er nu af en wij richten ons met elkaar volledig op de herstart van de competitie, komende zondag thuis tegen FC Utrecht.”
Doel
“De eerste selectie is sinds zondagavond ook weer terug in Nederland. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft zich vorige week in Spanje onder uitstekende omstandigheden prima kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Doel is een eindklassering te veroveren voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor dienen we bij de eerste zeven ploegen op de ranglijst te finishen, tenzij de bekerwinnaar daar ook bij zit. In dat geval is ook plaats acht – onze huidige klassering – voldoende voor deelname aan het toetje van het seizoen.”
“Het is mooi om te constateren dat spelers en staf tijdens het trainingskamp in Costa Ballena naar elkaar toe de ambitie hebben uitgesproken dat zij als vierde willen eindigen dit seizoen. Zoals het topsporters betaamt leggen zij daarmee de lat voor zichzelf hoog. In Spanje is echter nadrukkelijk gewerkt aan de manier van spelen om in wedstrijden tot meer aansprekender voetbal te komen.”
Kritisch
“Dat spelers en staf zo kritisch zijn op het eigen spel, kunnen wij alleen maar toejuichen. Hoewel onze sportieve prestaties in 2015 uitstekend waren, schuurde de manier van spelen hier en daar met de verwachtingen bij het publiek. Het is altijd goed wanneer de hoofdrolspelers dat zelf ook herkennen en erkennen én daar vervolgens ook wat mee willen doen.”
“Wij kijken dan ook vol verwachting uit naar zondagmiddag. Om 14.30 uur is FC Utrecht de eerste tegenstander in 2016. Naast dat we het publiek wensen te vermaken, willen wij natuurlijk ook onze ongeslagen status van dit seizoen in Euroborg behouden. We gaan dat doen mét onze nieuwste aanwinst Alexander Sørloth en zonder Tom Hiariej, die wij gisteren (maandag – red.) voor de rest van dit seizoen hebben verhuurd aan SC Cambuur.”
‘KampioensFeest van het Noorden’
“Rondom de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Utrecht wordt ook dit jaar het ‘KampioensFeest van het Noorden’ georganiseerd. Alle F-kampioenen van de najaarscompetities van clubs, die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen, konden zich opgeven voor dit KampioensFeest. De Trots van het Noorden is trots op deze jonge kampioenen. De eerste tien F-pupillenteams, die zich voor het KampioensFeest aanmeldden, hebben zondagmiddag bovendien het voorrecht in de rust van de wedstrijd een ereronde te lopen door het stadion. Een volle Euroborg zal deze pupillen een onvergetelijke ervaring bezorgen.”
In het zonnetje
“De volgende teams worden zondagmiddag tijdens de rust in het zonnetje gezet: vv BATO F2, vv HOC F1, GRC Groningen F5, FC Ter Apel 96 F1, vv TLC F1, vv Raptim F6 , vv ONR F1, SV Tynaarlo F1, HFC’15 Hoogkerk F9 en VVK F9. Daarnaast bezoeken ook tien andere kampioenen zondag met het gehele team de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht in Euroborg. Het gaat hierbij om de volgende amateurclubs: SC Stadspark F3, NEC Delfzijl F1, vv ONB F2, vv Westerwolde/WVC F1, FC Grootegast F3, FC Assen F7, SV Pesse F1, Velocitas 1897 F1, VV Poolster F1 en SJO BBC F1. In totaal zijn er zondagmiddag dus tweehonderd – vooral jongere – vertegenwoordigers van amateurclubs te gast in Euroborg.”
Euroborg
“Tot slot: morgen, 13 januari, is het exact tien jaar geleden dat Euroborg officieel in gebruik werd genomen. Een historische dag en datum. Nadat Arjen Robben – onze ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij – ons gloednieuwe onderkomen had geopend, werd rivaal sc Heerenveen als eerste tegenstander met 2-0 verslagen. Wij hebben daarna nog ontelbaar mooie momenten beleefd in Euroborg, waarvan tal van foto’s zijn gemaakt. Samen met relatie Canon Business Center Groningen zijn wij op zoek naar de mooiste foto’s uit het tienjarig bestaan van Euroborg.”
Oproep
“Wij roepen fotografen – maar zeker en vooral ook supporters – op om hun mooiste foto’s via WeTransfer op te sturen naar marketing(at)fcgroningen.nl. Uit alle inzendingen gaan wij samen met supporters een top-10 van mooiste beelden kiezen. Deze winnende foto’s krijgen een permanente plek in het stadion. Tevens wordt er een uniek exemplaar geveild, waarbij de opbrengst bestemd is voor de FC Groningen Experience – het te realiseren museum waarbij de clubhistorie een vaste plek moet krijgen in Euroborg. Meer informatie over dit project is te lezen via onderstaande link.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard