string(9) "claudebot"

Tien deelnemers aan kwalificatieseizoen voor Beloften.

Dinsdag 03 maart 2015 om 13:24

Jong FC Groningen is één van de tien deelnemers aan Beloftencompetitie van komend seizoen. Daarin zullen de ploegen onderling uitmaken wie zich zal plaatsen voor de nieuwe Landelijke Divisie of de uitgebreide Topklassen in het seizoen 2016/2017.

Tot en met afgelopen weekend konden de clubs aangeven of ze over anderhalf jaar willen instromen in de nieuwe competitiestructuur, de zogeheten voetbalpiramide. Daarin wordt de doorstroming tussen de Jupiler League en het amateurvoetbal geregeld door middel van verplichte promotie en degradatie. Tegelijk hebben de betaaldvoetbalclubs de kans gekregen hun Beloftenteams in te laten stromen, zoals Jong Ajax, Jong PSV en Jong Twente dat reeds deden in de Jupiler League.
Deelnemers
Tien deelnemers hebben zich gemeld voor een plek in de Landelijke Divisie of Topklasse: AZ, Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, Sparta Rotterdam, FC Volendam, De Graafschap, Almere City FC, Brabant United en Achilles ’29. De overige Eredivisieclubs, waaronder SC Cambuur, hebben gekozen voor deelname aan een reservecompetitie op de maandagavond. Daaraan doen komend seizoen maximaal twintig deelnemers aan mee. Diverse clubs in de Jupiler League, zoals dit jaar FC Emmen, FC Eindhoven, MVV en Telstar zien hier echter geen meerwaarde en zien helemaal af van deelname, terwijl VVV/Helmond Sport juist gezamenlijk inschreef voor de reservecompetitie.
Kwalificatie
In de komende competitie met tien Beloftenteams zijn vier tickets te verdienen voor de Landelijke Divisie waarvoor ook de nummers 1 tot en met 7 van de Topklasse Zaterdag en Topklasse Zondag uit het seizoen 2015/2016 zich zullen kwalificeren. Prestaties van de Beloften in de afgelopen drie seizoenen en van de jeugdteams A1 en B1 in de afgelopen seizoenen zullen samen met de prestaties van de Beloften, A1 en B1 in het seizoen 2015/2016 uitmaken wie zich kwalificeert. De overige ploegen kunnen hun voorkeur uitspreken voor deelname aan de Topklasse Zaterdag of Topklasse Zondag. FC Groningen heeft de wens op zaterdag te spelen op Sportpark Corps den Hoorn.
Eenmalige kans
Manager technische zaken Peter Jeltema is blij met deze mogelijkheid. “Het is een eenmalige kans om in te stromen op het niveau dat wij als ideaal zien voor de eindfase van onze profopleiding. We zullen dan ook zeker gebruik maken van deze mogelijkheid en stromen graag zo hoog mogelijk in. Vanaf 2016/2017 hebben we de situatie waar we jarenlang naar hebben toegewerkt. Na drie seizoenen zal er een evaluatie volgen vanuit de bond. Die periode gebruiken we om ervaring op te doen en te kijken of het spelen in de Landelijke Divisie of Topklasse inderdaad optimaal is voor Jong FC Groningen. We gaan er honderd procent voor.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’