Tibbling: ‘Wellicht de beste wedstrijd uit mijn carrière’

16 december 2016

FC Groningen neemt het zondag tijdens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in het Noordlease Stadion op tegen Go Ahead Eagles. Simon Tibbling ontmoette de ploeg uit Deventer één keer eerder in eigen huis en koestert warme herinneringen aan dat treffen. “Het was wellicht de beste wedstrijd uit mijn carrière,” aldus de Zweed. 

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in Groningen was op een koude januaridag in 2015. De Trots van het Noorden won met 2-0 en Tibbling was de ploeg net komen versterken. “Het was denk ik mijn vierde wedstrijd voor FC Groningen en alles lukte die avond. We zaten als team in een goede modus en ik speelde wellicht de beste wedstrijd uit mijn carrière.” 
 
Scanderen 
Zijn goede spel werd opgepikt door het publiek dat langdurig de naam van Tibbling scandeerde. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd al, maar ook ver na het laatste fluitsignaal schalde het inmiddels zeer bekende deuntje nog door het stadion. 
 
“Ik wist niet goed hoe ik moest reageren,” vertelt Tibbling. “Ik was gepakt door het moment. Het is nog steeds iedere keer heel speciaal om mee te maken, maar tegen Go Ahead Eagles was de eerste keer dat ze me zo toezongen. Ik was net nieuw bij de club en had dit totaal niet verwacht. Ik was in Zweden ook wel toegejuicht, maar nog nooit op zo`n manier.”
 
Ouders 
En niet alleen voor de speler was het moment speciaal. Toevalligerwijs was het de eerste wedstrijd in Groningen waarbij Tibblings vader en moeder aanwezig waren. “Ook mijn ouders waren onder de indruk. Ik ging voor het eerst spelen in het buitenland en dat was voor ons allen best spannend. Ze zagen hoe goed ik hier werd verwelkomd en dat was ook voor hun speciaal. Een moment dat ik en ook mijn ouders nooit zullen vergeten, echt heel bijzonder.”  
 
Scherp
De wedstrijd van zondag tegen Go Ahead Eagles is volgens Tibbling ongelooflijk belangrijk. De tegenstander staat laatste in de Eredivisie, maar zal niet worden onderschat. “We zitten in een goede flow en juist dan is het belangrijk om heel scherp te blijven. We mogen geen moment verslappen. Go Ahead Eagles heeft net als iedere andere ploeg in de Eredivisie een goed team. Er staan veel ploegen dicht om ons heen op de ranglijst en daarom moeten we belangrijke punten pakken. Daarnaast willen we het jaar natuurlijk goed afsluiten.”
 
Tibbling was vrijdag één van de laatste spelers, die van het veld stapte. De middenvelder deed samen met fysiektrainer Robbert de Groot nog extra bewegingsoefeningen. “Dat doe ik eigenlijk standaard twee dagen voor de wedstrijd om extra scherp te zijn. Ik voel me er snel door en weet dat ik dan scherp aan de wedstijd kan beginnen. Het geeft me een gevoel dat ik er klaar voor ben zondag.”

Laatste nieuws