string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Vol energie terug in Groningen’.

Vrijdag 20 november 2015 om 14:08

Simon Tibbling was één van de Groningers die de afgelopen week in internationaal in actie kwam. De middenvelder won dinsdag de EK-kwalificatiewedstrijd met Jong Zweden tegen Jong Georgië met 1-0. Tibbling was aanvoerder van zijn land en kwam met veel energie terug naar Nederland. Zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma.

Dezelfde dag dat Jong Zweden tegen Georgië speelde, bereikte de A-selectie, met oud-Groningers Andreas Granqvist en Marcus Berg in de basis, door de winst in de play-offs tegen Denemarken het Europees Kampioenschap van volgend jaar in Frankrijk. De Scandinavische clash leverde enige plaagstootjes op tussen Tibbling en zijn Deense teamgenoot Kasper Larsen.
Zlatan
“Het verbaast me niks dat we hebben gewonnen, want dat had ik wel verwacht,” plaagt Tibbling richting Larsen. De Deen lacht als een boer met kiespijn. “Het was geen Zweden tegen Denemarken, maar Zlatan tegen Denemarken,” meent Larsen. “En Zlatan is niet eens een echte Zweed, haha. Zonder gekheid, Denemarken was niet goed genoeg en ze hebben dan ook terecht verloren.” Tibbling lacht om de woorden van zijn ploeggenoot en countert direct. “Zlatan is wel degelijk een Zweed, hij is in ons land geboren. Maar Kasper heeft gelijk, Zlatan was geweldig tegen Denemarken en heeft ons land naar het toernooi geschoten.”
Jong Zweden
Tibbling werd afgelopen zomer met Jong Zweden Europees kampioen in Tsjechië, maar moet desondanks wederom kwalificatiewedstrijden spelen voor het EK van 2017 gehouden in Polen. De middenvelder was voor het eerst in zijn carrière aanvoerder van Jong Zweden in de wedstrijd van afgelopen week tegen Jong Georgië.
“Het was inderdaad de eerste keer in Jong Zweden en het is een eer om aanvoerder te zijn van je land, maar je moet gewoon een wedstrijd spelen, daar zit geen verschil in,” aldus Tibbling. “Er is ongeveer een handvol spelers overgebleven van het team waarmee we Europees Kampioen werden. Daardoor zijn er niet veel spelers die de weg naar een toernooi al een keer hebben afgelegd. Het is een lange periode van kwalificatie met veel wedstrijden, waarin veel gebeurt.”
“We zijn perfect begonnen met tien punten uit vier wedstrijden, waaronder een gelijkspel tegen Spanje. De wedstrijden met en de tijd in mijn land geven me veel energie. Ik ben vol energie teruggekomen in Groningen. Het niveau ligt hier hoger en ik ben blij weer terug te zijn.”
Focus
De FC is nog altijd op zoek naar de eerste uitoverwinning van het seizoen. De Trots van het Noorden gaat zaterdag op bezoek bij De Graafschap, dat onderaan staat in de Eredivisie. De Superboeren behaalden uit de eerste 12 duels 2 punten. Tibbling waakt echter voor onderschatting.
“Deze wedstrijden zijn lastiger dan het lijkt en dit soort wedstrijden zijn altijd speciaal. Zij spelen voor hun leven, zullen er volledig voor gaan. Voor ons de taak ze geen lucht en kansen te geven. Natuurlijk gaan we vol voor de overwinning en daarvoor is volledige focus nodig. We gaan de komende periode weer veel wedstrijden spelen, het mooiste dat er is.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’