Tibbling vertrekt naar Bröndby IF

21 juli 2017 / vandaag

Simon Tibbling vertrekt per direct bij FC Groningen en maakt de overstap naar het Deense Bröndby IF. De 22-jarige middenvelder heeft tweeëneenhalf jaar voor de Trots van het Noorden gespeeld en kwam tot 89 officiële wedstrijden. Hij scoorde twee keer en was basisspeler in de gewonnen KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle op 3 mei 2015. Ook werd hij Essent Speler van het Jaar in 2016.

Tibbling kwam na de winterstop in het seizoen 2014/2015 van het Zweedse Djurgårdens IF naar FC Groningen en maakte zijn debuut op 16 januari 2015, in de uitwedstrijd tegen Ajax. De middenvelder kwam in zijn eerste halfjaar tot twintig basisoptredens en speelde in dat seizoen onder meer de kwartfinale, halve finale en finale van het bekertoernooi.

In de zomer van 2015 werd Tibbling Europees Kampioen met Zweden onder-21. In het seizoen 2015/2016 kwam hij tot 41 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Groningen, waaronder de zes wedstrijden in de poulefase van de Europa League. Op basis van de thuiswedstrijd van het seizoen 2015/2016 werd Tibbling uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar 2016.

In 2016 was de middenvelder onderdeel van het Olympische voetbalteam van Zweden, dat actief was op de Spelen in Brazilië. Afgelopen seizoen kwam Tibbling tot 28 wedstrijden in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Op 7 mei 2017 speelde Simon zijn laatste wedstrijd voor de FC, thuis tegen PSV in het Noordlease Stadion. Deze zomer kwam hij met Jong Zweden in actie op het EK onder-21 in Polen.

Nu maakt Tibbling per direct de overstap naar Europa League-deelnemer Bröndby IF uit Denemarken. Het transferbedrag dat gemoeid is met de overgang wordt op verzoek van de Deense club niet kenbaar gemaakt. Simon Tibbling zal morgenmiddag, voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Granada CF in het Noordlease Stadion afscheid nemen van het publiek.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws