Tibbling opnieuw in de finale na winst op Denemarken.

Zaterdag 27 juni 2015 om 23:41

Amper twee maanden na de gewonnen KNVB-bekerfinale staat middenvelder Simon Tibbling met Jong Zweden opnieuw in een finale. Na een 4-1 zege op Jong Denemarken wordt dinsdagavond om 20.45 uur in Praag gespeeld om de Europese titel op het EK onder-21.

In Praag stond de ploeg van Simon Tibbling vanavond tegenover aartsrivaal Jong Denemarken. In de eerste helft nam Jong Zweden een voorsprong door een benutte strafschop van John Guidetti. Tibbling maakte vervolgens nog voor de pauze de 2-0, wat ook de ruststand was.
In de tweede helft kwamen de Denen terug in de wedstrijd, maar wist Zweden de 2-1 voorsprong uit te bouwen naar 3-1. In de slotfase bepaalde PSV’er Oscar Hiljemark de eindstand op 4-1 en was het feest compleet. Zweden treft nu Portugal in de finale.
Eerder in de groepsfase eindigde het duel in 1-1, door een late goal van Simon Tibbling. Het betekende toen plaatsing voor de Olympische Spelen voor Jong Zweden, voor wie het toernooi in Tsjechië dus nu al niet meer stuk kan. Portugal haalde overigens flink uit in de halve finale door Duitsland met liefst 5-0 op te rollen.