string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Misschien wel onze beste Europese wedstrijd’.

Donderdag 10 december 2015 om 22:13

FC Groningen pakte donderdagavond in Euroborg het tweede Europese punt en sloot daarmee de groepsfase van de UEFA Europa League af. Het duel tegen SC Braga eindigde in 0-0 en Simon Tibbling was vlak na rust met een schot dat rakelings langs de paal zoefde nog het dichtst bij een Gronings doelpunt. De middenvelder had een meer aanvallende rol dan gebruikelijk.

De Zweed keek direct na afloop terug op de wedstrijd tegen de Portugezen. “Dit was misschien wel onze beste Europese wedstrijd van het seizoen,” vindt Tibbling. “Het eerste uur was het spel goed en hebben we kansen gekregen om een doelpunt te maken. We wilden in de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen laten zien dat we in Europa thuishoren.”
Veel geleerd
FC Groningen begon de campagne met een onervaren ploeg en dus leerde het elftal volgens Tibbling veel gedurende de eerste seizoenshelft. “We hebben zeker veel geleerd en daar gaan we hopelijk na de winterstop het nodige van terugzien. Voor veel spelers, inclusief mijzelf was het voor het eerst dat ze op dit niveau wedstrijden speelden.”
“We hebben veel gespeeld, dat was nieuw voor me en dat ben ik niet gewend. We hadden graag meer willen scoren en daardoor ook meer punten willen halen, daarover zijn we niet tevreden. Wat me in Europa opviel, was hoe teams bij elkaar blijven om de taken uit te voeren. Synergie is heel belangrijk.”
Positie
Tibbling had tegen SC Braga een meer aanvallende rol op het middenveld dan gebruikelijk. “Ik stond meer op 10 en dat had ik al lange tijd niet meer gespeeld. Het ging volgens mij aardig, ik heb veel gelopen en ook kansen gekregen. Natuurlijk kan het altijd beter, maar dat heeft ook te maken met gewenning aan de positie. Ik vind het een mooie positie op te spelen.”
Door het punt dat Braga haalde, kroonden de Portugezen zich als groepswinnaar. Tibbling weet niet of de bezoekers puur op dat ene punt speelden. “Ik ben hun trainer niet, maar ze wisten dat een punt genoeg was om de groep te winnen. Je zag dat ze controle hielden en niet wilden dat wij scoorden. Op het einde probeerden ze zelf nog te winnen, maar bleef het 0-0.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’