string(9) "claudebot"

Tibbling: ‘Kijk met een grote glimlach terug’.

Vrijdag 21 juli 2017 om 17:15

Simon Tibbling kwam vandaag tot een persoonlijk akkoord met zijn nieuwe club Bröndby IF nadat eerder FC Groningen en de Deense topclub tot een overeenkomst waren gekomen. “Het is sinds gisteren heel snel gegaan. Ze willen me graag donderdag al bij de selectie hebben in de Europa League tegen Hajduk Split,” vertelt de 22-jarige Zweed.

In mei was de interesse van het Deense Bröndby al bekend bij Tibbling maar vervolgens bleef het een maand of twee stil rond de middenvelder die op zijn 22ste naast zijn 170 officiële wedstrijden in de senioren van Djurgårdens en FC Groningen ook nog eens 62 jeugdinterlands met Zweden (vanaf onder-17) achter zijn naam heeft staan.

De Zweed die FC Groningen had aangegeven graag te willen uitzien naar een andere club, had de afgelopen 24 uur veel contact met mensen bij zijn nieuwe club en andere landgenoten. “Ik heb onder anderen met de trainer gesproken,” meldt Tibbling, “en met mensen van het bestuur. Daarnaast hebben er veel Zweedse spelers bij die club gespeeld, van wie ik een paar gesproken heb.”

Europa League
“Bröndby IF zie ik als één van de top-3 clubs in Scandinavië en ze hebben een plan met me centraal op het middenveld. Of dat nu op ‘6’, op ‘8’ of ’10’ wordt, dat gaan we zien. Ik zal mijn plek op de trainingen moeten afdwingen. Ik ben heel blij dat het rond is en ben best moe nu. Afgelopen nacht heb ik amper geslapen. Morgen voor de wedstrijd neem ik afscheid van de supporters in het stadion en zoals het nu lijkt, reis ik maandag naar Denemarken en ze hopen dat ik donderdag bij de selectie kan zitten voor de Europa League-wedstrijd tegen Hajduk Split.” Gisteravond bereikten de Denen de derde voorronde ondanks een nederlaag tegen het Finse Vaasa.

Grote glimlach
Simon Tibbling kijkt met veel plezier terug op de afgelopen twee-en-een-half jaar in Groningen. “Mijn medespelers, de trainers, de collega’s en de fans wil ik heel hartelijk bedanken voor een hele mooie tijd. Het was een prachtige ervaring met fantastische momenten. De hele week rond de bekerwinst is een fantastische herinnering. Die zal ik nooit vergeten.”

“In Stockholm heb ik twee echte prijzen staat. De mini-replica van de KNVB-beker was de eerste echte prijs voor mezelf en FC Groningen. Historisch. En later in 2015 wonnen we met Jong Zweden ook nog goud op het EK onder-21. De medaille hangt ernaast.” En op basis van de uitverkiezing door de FC-fans heeft Tibbling bovendien de titel van Essent Speler van het Jaar 2016 op zijn palmares. “Het zou geweldig zijn om FC Groningen volgend seizoen weer in Europees voetbal tegen te komen,” mijmert de Zweed tot slot. “Iedereen bedankt!”

Essent SvhJ 2016

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus