string(9) "claudebot"

Tibbling: ‘Ik scoor niet zo vaak dus was heel blij’.

Zondag 12 april 2015 om 18:18

Simon Tibbling werd, na de wedstrijd tegen SC Cambuur, door de supporters in Euroborg uitgeroepen tot Essent Man of the Match. De Zweedse middenvelder maakte in de tweede helft zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Groningen en vierde de treffer uitbundig met een voor hem speciale gast uit zijn vaderland.

Tibbling vuurde in de eerste helft een keer op het doel, maar zag zijn inzet naast de goal verdwijnen. Vlak na rust stak de Zweed met de bal aan de voet het veld over en besloot weer te schieten. Deze keer belandde de bal wel in het doel, waarna hij naar de hoek van het veld liep en een gigantische vreugdesprong maakte. Er zat dan ook een speciale gast voor Tibbling op de tribune.
Doelpunt
“Het is niet mijn echte opa, maar dat voelt wel zo,” lacht de middenvelder. “Hij was speciaal voor mij naar Groningen gekomen om me vandaag te zien spelen. Ik kwam door in de ruimte en besloot op het doel te schieten. Ik scoor niet zo vaak dus was natuurlijk heel blij met mijn eerste doelpunt voor FC Groningen.”
FC Groningen sloot met de winst op Cambuur een fantastische week af waarin woensdag de bekerfinale werd gehaald. “Het was inderdaad een mooie week,” glundert Tibbling. “Door deze winst staan we weer in positie voor een plek bij de top-8. Daar vechten we voor en hebben we altijd geloof in gehad. We zagen er vandaag echt uit als een team.”
Moeilijke wedstrijd
FC Groningen startte goed met een snelle openingstreffer, maar ging de rust in met een 2-1 achterstand. “In de tweede helft hebben we goed gespeeld,” meent Tibbling. “Het was een moeilijke wedstrijd vol zware duels.” De prestatie van Tibbling werd gewaardeerd door het publiek in Euroborg dat hem bekroonde als Essent Man of the Match.
“Dat is natuurlijk prachtig, maar het belangrijkste is de overwinning. Voetbal is als een reis, vol ‘ups’ en ‘downs’ net als in het leven. Soms is het goed, een andere keer wat minder. Het enige wat ik kan doen is iedere dag hard werken, maximaal geven en mijn best doen. Vandaag was het goed en is het fijn dat ik het team kon helpen en kon scoren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus