string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tibbling: ‘Ik ben blij om hier te zijn’.

Vrijdag 28 november 2014 om 16:11

Eerder vanmiddag werd Simon Tibbling in de Noordlease Business Corner gepresenteerd. Simon Tibbling krijgt bij FC Groningen in de tweede seizoenshelft het rugnummer 22 en kreeg zijn shirt uit hand van clubicoon Piet Fransen.

Voor de speler zelf was er geen enkele twijfel over dat zijn volgende voetbalstap in Nederland gezet zou worden. FC Groningen was daarbij favoriet, zo is Tibbling duidelijk. “In Zweden zeggen we: als je succesvol wilt zijn in Europa, moet je in Nederland hebben gevoetbald. Dat is haast een vanzelfsprekende stap voor jonge talenten. De Eredivisie staat in Zweden hoog aangeschreven. Ik wilde daarbij graag naar FC Groningen. Dat is een grote en bekende club in Zweden, omdat veel Scandinavische spelers er al succesvol zijn geweest. Het afgelopen jaar speelde ik bij Djurgardens IF met Fredrik Stenman en die sprak lovende woorden over zijn periode hier bij de club. In het verleden heb ik ook Petter Andersson al eens ontmoet en over FC Groningen gesproken, wij hadden in die tijd dezelfde persoonlijke fysiek-trainer. Daarnaast speel ik in Zweden onder-21 met Dino Islamovic, die momenteel ook bij FC Groningen onder contract staat. In alle gevallen kreeg ik alleen maar goede, positieve dingen te horen over de club. Ik kijk er naar uit in Groningen te beginnen. Ik ben blij om hier te zijn.”
Tibbling kwam woensdag naar Nederland en had de afgelopen dagen ook al tijd om samen met zijn vader de Stad en de omgeving van Groningen te bekijken. “Het is een mooie stad en het viel me op dat er veel fietsers in Groningen rond rijden. En ze fietsen ook heel hard.” Gevraagd naar zijn voorkeur voor een fiets of een auto van de club antwoordde hij: “Doe toch maar een auto.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard