Thuisnederlaag A1 tegen NAC Breda.

Woensdag 16 maart 2011 om 21:47

In de Nike Eredivisie verloren de A-junioren van FC Groningen/Cambuur van NAC Breda. B1 kwam 1-3 voor bij Sparta maar moest toch genoegen nemen met een gelijkspel. De beide C-teams verloren maar winst was er wel voor zowel de D1 als de D3.

Doelpunten uit de wedstrijden van C3 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-2 NAC BREDA A1
Voor de ploeg van trainer Paul Raveneau ging een belangrijk en teleurstellend duel verloren. In de eerste helft had de thuisploeg licht de overhand maar voorin wist het nagenoeg geen gevaar te stichtten. Een schot van Henk Bos en een kopbal van Sicco Bouwer waren de enige wapenfeiten. NAC Breda speelde niet best maar was juist voorin de gevaarlijkste ploeg. Renze Fij stond echter goed te keepen en verrichte enkele prima reddingen. Na rust leek de wedstrijd op dezelfde voet verder te gaan maar de Brabanders deelden een tik uit door al na vier minuten te scoren. In het vervolg werd het spel aan FC-zijde steeds slordiger en de meeste aanvallen liepen op niets uit. NAC schoot nog een keer gevaarlijk voorlangs en na een uur spelen werd de wedstrijd beslist met een tweede goal van geel-zwart. De thuisploeg probeerde het wel maar had daarnaast ook de pech dat de ballen steeds verkeerd vielen of de schoten werden gekraakt. Dat ondervond bijvoorbeeld Nick Bakker. In de slotfase voorkwam doelman Fij nog een derde treffer.
scoreverloop | 0-1 (49.), 0-2 (60.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yoell van Nieff (55.Arjan Akkerman), Atilay Batbay, Mark Diemers, Frits Dantuma (55.Jesse Renken), Sicco Bouwer, Henk Bos (55.Paulo Francisco), Lucas Bijker.
SPARTA R’DAM B1 3-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Net als vorige week hebben de B-junioren van FC Groningen/Cambuur in de slotfase punten verspeeld. Al na een minuut spelen opende Sparta de score omdat de FC-verdediging verzuimde resoluut in te grijpen. In het vervolg speelden de manschappen van trainer Moltmaker een meer dan goede wedstrijd. Er werd met veel pressie naar voren gespeeld en dat wierp vruchten af. Al vrij snel tekende Tigran Gazarjan voor de gelijkmaker en na bijna een half uur spelen schoot Ron Janzen de gasten op voorsprong. FCG verzuimde echter om het duel al in de eerste helft te beslissen. Driemaal was de Sparta-goalie te sterk in een een-tegen-een situatie en daarnaast miste Martin Kamstra een dot van een kans door voor een leeg doel te missen. Ook aan het begin van de tweede helft bleef groen-wit domineren en met zijn eerste seizoenstreffer zette Emre Cayiroz de gasten op een 1-3 voorsprong. Zes minuten later viel de aansluitingstreffer waarna de ploeg onzeker begon te spelen. De thuisploeg rook kansen en kreeg zes minuten voor tijd een penalty toegekend. De gelijkmaker was een feit en een spannende slotfase volgde. Van FC-kant was er weinig dreiging meer terwijl Sparta zomaar nog een tweede strafschop had kunnen krijgen.
scoreverloop | 1-0 (1.), 1-1 Tigran Gazarjan (12.), 1-2 Ron Janzen (28.), 1-3 Emre Cayiroz (41.), 2-3 (49.), 3-3 (73.pen.)
opstelling | Niels Kuperus, Ron Janzen, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Tigran Gazarjan, Emre Cayiroz, Noureddine Boutzamar (75.Denzel Dijkstra), Ifeayi Gorissen, Martin Kamstra, Bryan Inge (41.Willem Gootjes).
AZ C1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Voor de tweede maal dit seizoen leden de tweedejaars C-junioren een ruime maar ook onnodige nederlaag tegen AZ. In de eerste helft voetbalde de ploeg van trainer Grafton Holband beter, creeerde het ook de meeste kansen, maar waren het de Alkmaarders die doel troffen. In de vijftiende minuut viel de eerste treffer. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld en de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. Maar kansen waren aan o.a. Amedi Ndayisaba en Kasper Oldenburger niet besteed. Uit een uitval wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen waarna de kopjes aan FC-zijde enigszins gingen hangen. Roland Baas ging nog wel mee naar voren maar ook dat mocht niet baten. Tot tweemaal toe redde de AZ-goalie knap op inzetten van Baas. In de slotminuut werd AZ nog een strafschop toegekend. Deze werd benut waardoor FC Groningen/Cambuur voor het eerst in zes wedstrijden met een nederlaag het veld afstapte.

scoreverloop | 1-0 (15.), 2-0 (53.), 3-0 (70.pen.)
opstelling | Robin Mennega, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Roland Baas, Anton Hekman, Daan Smit (Gijs Jasper), Kasper Oldenburger, Youri Schuur (Jonah van der Werf), Richairo Zivkovic, Justin Klunder, Amedi Ndayisaba.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-4 AZ C2
De ploeg van trainer Erik Muntendam heeft de laatste plaats van AZ overgenomen na een kansloos verlies in het onderlinge duel. De eerste grote kans was voor de thuisploeg maar tot tweemaal toe zag Arthur Ymele Feudjio zijn inzet belandt op de dwarsligger. De eerste de beste aanval van de Alkmaarders was wel gevaarlijk. Sterker nog, de arbiter legde de bal op de stip en de achterstand voor FCG was een feit. Vijf minuten later eenzelfde situatie en opnieuw mochten de gasten aanleggen vanaf elfmeter. Opnieuw ook geen fout en dus stond de FC al na twaalf minuten op een 0-2 achterstand. De thuisploeg zette best een aantal aardige aanvallen op maar met name Tiuri Schieving was ongelukkig in de voortzetting. Er waren twintig minuten gespeeld toen de 0-3 viel. In de dertigste minuut schoot Schieving voorlangs en aldus ging de ploeg uit Noord-Holland met een ruime voorsprong rusten. In de tweede 35 minuten was groen-wit in het begin gevaarlijk. Schieving kopte over en Wessel Koomans schoot net voorlangs. Pas vijf minuten voor tijd, en bij een inmiddels 0-4 opgelopen achterstand, werd FCG beloond met een treffer. Dat was ook meteen de mooiste van de wedstrijd want Koomans schoot de bal prima in de bovenhoek. In het slot was er nog een goede redding voor doelman Gjaltema.
scoreverloop | 0-1 (7.pen.), 0-2 (11.pen.), 0-3 (19.), 0-4 (64.), 1-4 Wessel Koomans (65.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Juhnino Bacuna, Dennis van Duinen, Wessel Koomans, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf, Lukas Siemers, Rutger Etten, Gerald Postma (50.Jari Slort).
UNION D1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
De mannen van trainer behaalden in Malden een verdiende maar uiterst benauwde zege. De gasten domineerden het gehele duel maar wisten in de eerste helft te weinig gevaar te creeeren. Dat kwam met name omdat de eindpass ontbrak. Na rust ging dat stukken beter en was het wachten op doelpunten. Die bleven lange tijd uit maar drie minuten voor het einde viel dan de toch de alles verlossende 0-1. Van afstand knalde Martijn van Maastrigt de gasten op voorsprong. In de slotminuut kon Ruendel Martina alleen de keeper afgaan en hij faalde niet. Op Corpus den Hoorn werd Union eerder dit seizoen met dezelfde cijfers verslagen. Vitesse/AGOVV werd vandaag kampioen in de Eerste Divisie C na een ruime thuiszege op Quick’20.

scoreverloop | 0-1 Martijn van Maastrigt (57.), 0-2 Ruendel Martina (60.)
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Daan Wijma, Ids Hannema, Lorenzo Valente (Jasper Kingma), Ruendel Martina, Martijn van Maastrigt, Delano Goeree.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 3-1 FLEVO BOYS D1
In de Tweede Divisie F behaalden de eerstejaars D-pupillen van FCG een eenvoudige zege op de nummer vier van de ranglijst, Flevo Boys. Toch was de start voor de ploeg uit Emmeloord. Na ongeveer veertig seconden lag de bal al in het doel van goalie Luuk Zwiers. De thuisploeg nam vervolgens het heft stevig in handen en wist de achterstand snel om te buigen. Jhurrey Margaritha maakte na een mooie individuele actie de gelijkmaker. In de elfde minuut was de achterstand al weer omgebogen in een voorsprong. Een hoekschop belandde op de paal waarna Nick Kassmann het beslissende tikje gaf. Acht minuten voor rust werd treffer nummer drie genoteerd. Een verdediger van de rood-witten schoot de bal ongelukkig in eigen doel. In het tweede half uur ging FCG slordig met de kansen om. Zo schoot Tristan Cooke naast en miste Marc Vegter tot driemaal toe in kansrijke positie. Overigens creeerden ook de bezoekers nog een tweetal uitstekende kansen. Deslaniettemin een verdiende zege voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra.
scoreverloop | 0-1 (1.),1-1 Jhurrey Margaritha (6.), 2-1 Nick Kassmann (11.), 3-1 e.d. (22.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Marc Vegter, Nick Heckel, Daniel Teune, Nick Kassmann, Daniel Camara Bos, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Tommie van de Looi, Alex Breise en Tristan Cooke in het veld.