string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Thuisduel met Vitesse mag gespeeld worden.

Vrijdag 07 februari 2014 om 16:42

FC Groningen kan op zaterdagavond 22 maart toch gewoon thuis aantreden tegen Vitesse. Burgemeester Ruud Vreeman van Groningen heeft vrijdagmiddag toestemming gegeven voor het spelen van de competitiewedstrijd in Euroborg. Speelronde 29 van de Eredivisie stond op de tocht vanwege de inzet van politiemensen tijdens de nucleaire top in Den Haag op 24 en 25 maart.

De burgemeesters van de negen speelsteden waren afgelopen week voornemens de wedstrijd in hun plaats in die competitieronde te verbieden. Er zou onvoldoende politie beschikbaar zijn voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid rondom de voetbalwedstrijden. De KNVB stuurde vanwege de dreigende totale afgelasting van het competitieprogramma een brandbrief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om te wijzen op de onacceptabele gang van zaken en met het verzoek om dit niet zo ver te laten komen.
Kritiek
Namens FC Groningen zocht algemeen directeur Hans Nijland persoonlijk contact met burgemeester Vreeman met het dringende verzoek het dreigende verbod op de wedstrijd tegen Vitesse in Euroborg nog eens goed te heroverwegen.
De storm aan kritiek die opdook over de op de tocht staande speelronde noopte de minister ertoe de politiekorpsen op te roepen nog eens goed het aantal beschikbare agenten te tellen. Die inventarisatie heeft ertoe geleid dat niet alle wedstrijden uit speelronde 29 gespeeld kunnen worden op de geplande datum, maar dat FC Groningen in ieder geval toestemming heeft om op zaterdag 22 maart in Euroborg om 18.45 uur af te trappen tegen Vitesse.
Complimenten
Nijland toont zich verheugd over dit voor Groningen gunstige besluit. “Een afgelasting zou ten koste gaan van de supporters omdat het duel ergens midweeks zou moeten worden ingehaald en het zou de club bovendien een financiële schadepost opleveren. Complimenten dus aan het adres van burgemeester Vreeman, die zich flexibel heeft opgesteld en geluisterd heeft naar onze argumenten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’