Thuisduel met PEC Zwolle vervroegd

11 februari 2021

In verband met de strenge vorst heeft de KNVB de competitiewedstrijden van komende zaterdagavond vervroegd naar de middag. Hierdoor is de aftrap van FC Groningen – PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion al om 12.00 uur.

20210208stadionsneeuw040

De temparturen in Nederland liggen deze week ver onder het vriespunt. Zeker in de avonden kan de gevoelstemperatuur flink onderuit gaan. Voor het welzijn van alle betrokkenen bij de wedstrijden op zaterdagavond heeft de KNVB in samenspraak met de clubs de aanvangstijdstippen vervroegd. Oorspronkelijk zou de bal in het Hitachi Capital Mobility Stadion zaterdag om 20.00 uur gaan rollen. Dit wordt nu dus zaterdagmiddag 12.00 uur.

Normaal gesproken wordt bij een verwachte gevoelstemperatuur van -15 graden of lager gekeken of wedstrijden doorgang kunnen vinden of de aanvangstijden aangepast kunnen worden. Omdat de mogelijkheid bestaat dat de gevoelstemperatuur zaterdag later op de avond de -15 graden kan benaderen, vangen de wedstrijden eerder aan.

20210208stadionsneeuw005

FC Groningen – Feyenoord
Afgelopen weekend werden alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie die op zondag stonden gepland afgelast, waaronder FC Groningen – Feyenoord. De voetbalbond nam deze beslissing vanwege de door het KNMI afgegeven code rood, die de gehele zondag gold in heel Nederland. De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord is nu vastgesteld op woensdag 24 februari. Het beginsignaal in het Hitachi Capital Mobility Stadion klinkt die woensdagavond om 18.45 uur.

Laatste nieuws