string(9) "claudebot"

Thuis in Groningen: Buitengewone voetballers Aflevering 2.

Donderdag 14 juli 2022 om 19:00

Ieder kind moet kunnen sporten. Dankzij het framevoetbal kunnen ook kinderen met een lichamelijke beperking doen wat ze graag doen: lekker voetballen. In vijf afleveringen vertellen vier framevoetballers onder meer wie ze zijn, welke uitdagingen en welke dromen ze hebben in het leven hebben. Maak kennis met Eva, Milan, Hakam en Nate in de nieuwe videoserie van FC Groningen genaamd 'Buitengewone voetballers'.

220714 - Screenshot Hakam 1

Hakam vluchtte op jonge leeftijd vanuit Syrië via Turkije naar Nederland, het land waar hij zich thuis voelt. Het grootste verschil in zijn leven is dat Hakam zich in Nederland veilig voelt, naar school kan en een rolstoel en een frame heeft. Dat was in Syrië absoluut onmogelijk geweest. De rolstoel geeft Hakam de vrijheid om te bewegen, met het frame kan de fanatieke voetballer lekker sporten.

Hakam is een vrolijke jongen die graag verhalen vertelt en op het voetbalveld wil schitteren als spits. Samen met vrienden, samen lachen, samen scoren. Er staat Hakam een belangrijke operatie te wachten waardoor hij in de toekomst hopelijk nog meer plezier kan halen uit het voetbal. Maak kennis met de spits van het framevoetbalteam van Kids United via onderstaande videoplayer.

Ondanks hun lichamelijke beperking, laten de hoofdrolspelers in de serie Buitengewone voetballers zich niet uit in het veld slaan. Ook niet op het gebied van voetballen. Met hun frame zijn ze uitstekend in staat te schitteren binnen de lijnen. In een FC-shirt bij het officiële G-team van FC Groningen, Kids United. Ieder kind moet kunnen sporten. Meer en Beter bewegen daar zet de Trots van het Noorden op in. Met elkaar, met of zonder handicap. In de eerste vier afleveringen maakt de kijker kennis met de helden van deze serie, in aflevering vijf komen de werelden van framevoetbal en regulier voetbal samen en blijken de framevoetballers de absolute sterspelers in het veld.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus