Thomas Poll maakt seizoen af bij FC Dordrecht

19 januari 2021

FC Groningen verhuurt Thomas Poll voor de rest van dit seizoen aan FC Dordrecht. De 19-jarige verdediger, afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen, heeft nog een contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion tot medio 2022 en krijgt aan de Krommedijk in Dordrecht de kans ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie.

Thomas Poll kwam op 14-jarige leeftijd van amateurclub VV Winsum in de Opleiding van FC Groningen. De linksbenige vleugelspeler ontwikkelde zich dusdanig snel dat hij vier jaar later, op 28 februari 2020 op bezoek bij Willem II, als basisspeler zijn Eredivisiedebuut maakte in het eerste elftal van de club. Een week later was Poll invaller tijdens de laatste wedstrijd van het – door corona eerder afgebroken – seizoen 2019/2020, thuis tegen PSV. Aan het einde van dat seizoen werd de linksback binnen de Opleiding van FC Groningen verkozen tot Best Western Strijder van het Jaar.
 
Dit huidige seizoen deed hoofdtrainer Danny Buijs vier keer een beroep op Poll, die vier keer als invaller binnen de lijnen kwam. Met de verhuur van Poll aan FC Dordrecht krijgt de talentvolle verdediger de mogelijkheid zich in de Keuken Kampioen Divisie verder te ontwikkelen.

Poll Ajax1

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de verhuur van Poll: “Wij vinden Thomas een talentvolle verdediger, die het in zich heeft van toegevoegde waarde te kunnen worden voor FC Groningen. Wij hebben om die reden niet voor niets eerder dit seizoen zijn contract met twee seizoenen verlengd. Voor zijn verdere ontwikkeling denken wij dat een verhuur aan FC Dordrecht op dit moment een goede uitkomst is. Thomas kan waardevolle ervaring opdoen door wekelijks te spelen op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie, waarin je aan de bak moet. We zullen zijn prestaties de komende maanden goed in de gaten houden en wensen Thomas veel succes in Dordrecht.”

Gasterra

Laatste nieuws