Thomas Poll Best Western Strijder van het Jaar 2020

25 juni 2020 / vandaag

Thomas Poll is binnen de Opleiding van FC Groningen uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2020. De verdediger schaart zich in het rijtje met de eerdere winnaars; Ludovit Reis, Tom van de Looi en Leonel Miguel. Poll was dit seizoen één van de sterkhouders van FC Groningen onder-19 dat tot het afbreken van de competitie volop meestreed om de landstitel. De 18-jarige linksback debuteerde in het seizoen 2019/2020 tevens in het eerste van FC Groningen en kwam tot twee Eredivisiewedstrijden. 

De uitverkiezing tot Best Western Strijder van het Jaar werd door de Opleiding van FC Groningen in het seizoen 2016/2017 ingevoerd. Alle spelers binnen de opleidingsteams maken gedurende het seizoen kans om genomineerd te worden voor de prestigieuze prijs. De trainers en specialisten binnen de Opleiding mogen elk een aantal keer per jaar een speler voordragen waaruit een genomineerde wordt verkozen. De verkiezing Best Western Strijder van het Jaar draagt in de Opleiding bij aan bewustwording van spelers en hun omgeving.
 
Topsportgedrag
Volgens zijn coach bij FC Groningen onder-19, Melchior Schoenmakers, is Poll een terechte winnaar en is de prijs meer dan verdiend. “Thomas is een voorbeeld voor misschien wel alle voetballers in onze Opleiding hoe je met topsport moet omgaan. Hij heeft door altijd keihard te werken en bezig te zijn met zijn ontwikkeling geen minuut laten liggen. Zowel binnen en als buiten het veld, puur topsportgedrag!
 
Poll baarde afgelopen seizoen opzien binnen de Opleiding door onder meer zijn drive, doorzettingsvermogen, zelfverantwoordelijkheid en de wil om iedere dag beter te worden. De ontwikkeling van de verdediger uit Wehe den-Hoorn leverde hem in februari van dit kalenderjaar zelfs een basisplaats op bij het eerste elftal onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs in het uitduel met Willem II. Poll gaf eerder dit kalenderjaar een uitgebreid interview over zijn ontwikkeling.

BW-PLAZA

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza is vanaf afgelopen seizoen naamgever van de verkiezing Best Western Strijder van het Jaar. De hotelaccommodatie aan de Laan Corpus den Hoorn is met ingang van 1 januari 2020 voor drie jaar verbonden als sponsor van de FC Groningen Opleiding.

vriendenloterij
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws