Thom van Bergen genomineerd voor titel Best Western Strijder van het Jaar

17 december 2020

Thom van Bergen is binnen de Opleiding van FC Groningen genomineerd voor de eretitel Best Western Strijder van het Jaar. Een prijs die door de Opleiding aan het einde van het jaar wordt uitgereikt aan de speler die zich het beste heeft onderscheiden op het gebied van; aanpakken, reëel en groei. De aanvaller van FC Groningen onder-18 is na Remco Balk de tweede speler uit de Opleiding die kans maakt op de prijs.

strijdervanhetjaarthom

Thom van Bergen is een 16-jarige spits die voordat hij instroomde binnen de Opleiding van FC Groningen speelde bij VV Gorecht. Hoewel zijn team op dit moment geen wedstrijden speelt vanwege de maatregelen rond het coronavirus, is Van Bergen positief opgevallen bij de technische staf.
 
“We trainen nog steeds en spelen op zaterdagen onderlinge wedstrijden,” vertelt Van Bergen. “In die wedstrijden halen we als team een hoog niveau en tonen we veel inzet. Zowel individueel als het team kunnen we onszelf daardoor ontwikkelen. Ik denk dat ik ben opgevallen doordat ik hard werk en veel inzet toon.”
 
Trainer Paul Matthijs onderschrijft de woorden van zijn pupil en legt uit waarom Thom van Bergen door de trainers binnen de Opleiding uiteindelijk de nominatie voor Strijder van het Jaar kreeg toegewezen. “Thom is strijdvaardig, toont initiatief, werkt keihard en straalt plezier uit. Hij is niet alleen met zichzelf bezig, maar ook met zijn team.”
 
Thom van Bergen is na Remco Balk de tweede speler die is genomineerd voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Aan het einde van het seizoen wordt de daadwerkelijke winnaar verkozen uit vijf kanshebbers. Van Bergen volgt de verrichtingen van de talenten die op dit moment doorbreken in het eerste elftal op de voet. “Mijn droom is om ook door te breken bij FC Groningen en veel goals te maken in het eerste elftal. Daar zal ik hard voor blijven werken. Het is mooi dat veel spelers uit de Opleiding dit seizoen hun debuut hebben mogen maken en het is mooi dat FC Groningen kansen geeft aan jonge spelers.” 

BW-PLAZA

Laatste nieuws