string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Texeira inzetbaar in derby.

Vrijdag 09 september 2011 om 15:10

Komende zondagmiddag heeft FC Groningen een nieuwe aanwinst in de selectie van achttien man die afreist voor de noordelijke derby in en tegen Heerenveen. David Texeira arriveerde vrijdagmiddag rond twee uur in Euroborg en traint zaterdag mee.

Trainer Pieter Huistra heeft in de aanloop naar de vijfde competitieronde te maken met een kleine lijst van afwezigen. Suk Hyun-Jun is geschorst wegens een rode kaart in de Beloften, Koen van de Laak revalideert nog altijd van zijn knieblessure, Emil Johansson kampt met een lichte hamstringkwetsuur en Thomas Enevoldsen liep vrijdag weg van de training met last van de enkel. De nieuwe aanwinst David Texeira sluit aan bij de achttien, net als één nader te kiezen speler uit de B-kern.
Ambassade
Huistra: “Na een week zonder competitieverplichtingen hebben we afgelopen week afscheid genomen van Tim Matavz. Hij werd woensdag gepresenteerd bij PSV en was donderdag nog weer even in Groningen. In een later stadium zal hij ook nog van het publiek afscheid nemen in Euroborg.”
Zijn opvolger trainde vorige week al drie keer mee en zal zaterdag voor de vierde keer op het veld staan. “Texeira behoort zondag tot de selectie. We hebben een goede indruk van hem en denken dat hij van toegevoegde waarde zal zijn en bij het team zal passen. Hij is een speler die er direct bij betrokken wil zijn. Het is een hele prestatie van onze back-office dat het gelukt is de benodigde papieren in orde te maken. Dat heeft onder meer te maken met onze goede contacten bij de Uruguayaanse ambassade.”
De derby
Komende zondag om 12.30 uur treffen de nummers 16 en 11 elkaar in het Abe Lenstra Stadion. “Het is ontmoeting met een bijzondere spanning. Dat wordt door de buitenwereld altijd extra geaccentueerd. Wij gaan naar Friesland om te winnen en zullen daar alles aan doen. We kennen de speelwijze van Heerenveen en zullen ingesteld zijn om een tegenstander die er vol voor gaat. Wij zijn op ons best als we de bal hebben en moeten geconcentreerd blijven spelen om de wedstrijd naar ons toe te kunnen trekken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’