string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Texeira: ‘Dik tevreden met het resultaat’.

Zaterdag 17 september 2011 om 22:03

FC Groningen boekte in een drijfnat Euroborg de tweede overwinning van het seizoen. Het Rotterdamse Excelsior werd relatief eenvoudig met 2-0 opzij gezet. De wedstrijd stond in het teken van het basisdebuut van aanwinst David Texeira. Scoren deed de spits niet, wel gaf hij een assist.

Naast Texeira maakte ook Matias Jones zijn eerste minuten in Euroborg. Vlak voor tijd loste de rappe buitenspeler zijn vriend Texeira af. Beiden staan de geïnteresseerde pers te woord. Jones breeduit lachend, Texeira kost het iets meer moeite. “Ik ben zo ongelooflijk moe,” zegt de spits. “Voor het eerst sinds heel lange tijd heb ik weer bijna een hele wedstrijd gespeeld. Jones vult hem aan. “De laatste keer was zeker tijdens het wereldkampioenschap onder 20 jaar, dat is ruim een maand geleden.”
Assist
Blij is Texeira wel. “Natuurlijk, het is mooi dat ik mijn eerste wedstrijd heb mogen spelen voor ons thuispubliek. We hebben gewonnen, dus ik ben tevreden met het resultaat. Zelf heb ik een aantal kansen gehad om te scoren, maar helaas ging de bal er niet in.” Wel gaf de Uruguayaan de beslissende pass op Petter Andersson, die de 2-0 maakte. “Laat ik eerlijk zijn, ik probeerde op het doel te schieten,” lacht de spits. “Het scoren is niet gelukt, maar fysiek ben ik in orde. Ik heb alleen wedstrijdconditie nodig.”
Mooie wissel
In de 88ste minuut werd Texeira gewisseld voor Matias Jones, een bijzonder moment voor beiden. “Natuurlijk ben blij mijn eerste minuten in de competitie te hebben gemaakt,” zegt Jones. “Het was mooi dat ik er voor David in kwam. Het is alleen jammer dat we nu niet samen hebben gespeeld, maar ik hoop dat dat snel komt. In het veld begrijpen we elkaar en kunnen we van waarde zijn, dat hebben we maandag bij de Beloften laten zien.” Texeira scoorde toen uit een voorzet van Jones.
De nul
Kees Kwakman was blij dat FC Groningen voor het eerst dit seizoen de nul hield. “Dat was tot nu toe best frustrerend,” zegt de verdediger. “We gaven in de voorgaande wedstrijden niet eens veel kansen weg, maar telkens scoorde de tegenstander wel. Ik denk dat we deze wedstrijd tegen Excelsior niets hebben weggegeven. Na de 1-0 zag het er ook niet naar uit dat we nog kansen zouden weggeven.”
Het verschil tussen eerste en tweede helft was duidelijk zichtbaar. “We waren in de eerste helft veel te onnauwkeurig,” aldus Kwakman. “De omstandigheden waren lastig, maar dat mag geen excuus zijn. In de tweede helft ging het een stuk beter. We lieten de bal beter van kant naar kant gaan en voetbalden gemakkelijker.”
Echte spits
Over Texeira was Kwakman duidelijk. “Hij was wellicht wat ongelukkig in de combinatie, maar dat is logisch. Zo’n jongen heeft wat tijd nodig. Daarnaast speelde hij waarschijnlijk voor het eerst van zijn leven met dit weer.” Kwakman zag een aantal positieve punten. “Texeira is een echte spits, ontzettend gefocust. Dat zag je bij het eerste doelpunt waar hij goed doorging. Je kunt zien dat hij kwaliteit heeft. Daarnaast is hij heel leergierig.”
Drie punten
Aanvoeder Petter Andersson gooide met zijn doelpunt de wedstrijd in het slot. “Het is heerlijk om de 2-0 te maken en daarmee rust te creëren. We hebben de afgelopen tijd een aantal slechte wedstrijden gespeeld en dan geeft het een goed gevoel nu weer eens drie punten te pakken.” Gemakkelijk ging het volgens de Zweed allerminst.
“Veel mensen zien een wedstrijd tegen Excelsior als perfecte wedstrijd om terug te komen, maar zo simpel is het niet. Ze laten zich ontzettend inzakken waardoor het veld erg klein wordt en dan is het heel moeilijk. De regen maakte het nog lastiger.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’