Test op Tonny van Leeuwen Tribune met extra bierverkooppunt

20 september 2019

FC Groningen Horeca start rondom de competitiewedstrijd van zaterdag (21 september) tegen PEC Zwolle met een test van een extra bierverkooppunt op de Tonny van Leeuwen Tribune. Dit moet de druk bij de bestaande horeca-units in het Hitachi Capital Mobility Stadion verlichten. De testopstelling is gesitueerd aan de achterzijde van vak G. De aftrap van FC Groningen – PEC Zwolle is zaterdagavond om 19.45 uur.

geen-alcohol-onder-18

Zowel FC Groningen als supporters merken dat er gedurende de piekmomenten bij thuiswedstrijden (te) lange wachtrijen staan bij de verkooppunten op de omloop achter de tribunes. Deze zorg is regelmatig onderwerp van gesprek in het supportersoverleg dat de club periodiek voert.
 
Doorloopsnelheid
Met de testopstelling wordt getracht de verkoop van bier deels los te koppelen van de bestaande units en daarmee de doorloopsnelheid te vergroten. Bij het extra verkooppunt op de Tonny van Leeuwen Tribune is enkel een grote bier verkrijgbaar, die uitsluitend per pin kan worden betaald.

Om deze test mogelijk te maken, is de achterste rij stoelen van vak G verwijderd, hetgeen op de Tonny van Leeuwen Tribune makkelijker realiseerbaar is aangezien de tickets voor deze tribune ongeplaceerd zijn.
 
Evaluatie
Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle wordt de test met het extra bierverkooppunt geëvalueerd en gekeken of een dergelijke oplossing in de toekomst voor herhaling vatbaar is. Uiteraard kijkt de club doorlopend naar extra mogelijkheden om de horecaverkoop te verbeteren. Daarbij worden ook opties bij andere delen van de tribunes in het Hitachi Capital Mobility Stadion meegenomen.

IMG_7566

Laatste nieuws