Terugblik op de finale van Gezond Scoren 2019

3 december 2019

De finale van de zesde editie van het project Gezond Scoren van Stichting FC Groningen in de Maatschappij werd woensdagmiddag 27 november in de bioscoop naast het Hitachi Capital Mobility Stadion gehouden. Drie basisscholen streden tijdens een gezondheidsquiz om de winst en mooie prijzen. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten.

Gezond Scoren heeft gedurende zes weken in het nieuwe schooljaar gedraaid in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 69 basisscholen deel, dat betekent dat er meer dan 3.300 leerlingen zijn aangemoedigd om een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

De finalisten van Gezond Scoren 2019 waren: OBS Gieten uit Gieten, OBS Hiliglo uit Holwierde en OBS De Tandem uit Zuidbroek. 

Na een spannende finale  ging uiteindelijk OBS Gieten er met de winst vandoor. Zij wonnen een Schoolplein14!, waarmee buiten spelen op het schoolplein bevorderd wordt. De nummer 2, OBS De Tandem, kreeg een officiële Pannakooi en de nummer 3, OBS Hiliglo, won €500 aan shoptegoed voor sportattributen. Dit alles ter bevordering van een gezonde leefstijl in en rondom de scholen. Alle leerlingen waren erg blij met hun prijs en verlieten uitgelaten de zaal.

Klik hier voor enkele foto's van de gezondheidsquiz van 2019

191127EOB4942

Laatste nieuws