string(9) "claudebot"

Terugblik en beeldverslag PSV-Groningen (1-1).

Maandag 27 september 2010 om 12:54

FC Groningen handhaafde zich zaterdagavond in Eindhoven op de derde plaats van de ranglijst. Door de late gelijkmaker van Gonzalo Garcia werd een punt weggesleept bij PSV.

Het goudhaantje Garcia over het doelpunt: “Er was een ingooi van Fredrik Stenman. De bal werd weggekopt en ik scoorde via een volley. Zo simpel was het. Je hebt geen tijd om na te denken wat je gaat doen. Je krijgt de bal en dan is het een kwestie van uithalen. Gelukkig raakte ik ‘m goed. Dat is mooi!”
Na de invalbeurt van afgelopen woensdag tegen Haaglandia, kreeg Garcia opnieuw speelminuten toebedeeld: “Ik probeer altijd mijn best te doen, dit is mijn werk. Soms lukken mijn acties, soms ook niet. Maar ik moet altijd hard werken. Op trainingen probeer ik het de trainer moeilijk te maken wat betreft zijn keuzes voor de basiself. Ik hoop dat ik het de trainer na vanavond weer iets moeilijker heb gemaakt.”
Trainer Pieter Huistra op de persconferentie: “We zijn hier naar toegekomen om onszelf te testen. De laatste weken zijn we steeds beter gaan spelen. Met steeds meer initiatief, gaven weinig kansen weg en door zelf kansen te creëren. Vandaag was het een moment onszelf tegen een topclub te testen. Ik vind niet dat de test geslaagd is. We hebben te weinig kansen gecreëerd en te weinig initiatief getoond. De organisatie stond wel goed en de wil was er ook. Dat we vlak voor tijd een punt meenemen, geeft wel een goed gevoel. Maar het was al met al niet goed genoeg. Ik had verwacht dat we verder zouden zijn. We hebben er namelijk wel de spelers voor om PSV meer onder druk te kunnen zetten. We hebben weer een hoop werk te doen voor de komende weken, de manier van spelen kan namelijk beter.”
Collega Fred Rutten van PSV: “Het was onze insteek de tegenstander geen lucht te geven. En daarin zijn we geslaagd. Het was een goede wedstrijd voor ons. In de openingsfase hadden we al afstand kunnen nemen. Uiteindelijk scoorden we die 1-0 en dan zie je ook dat er nog kansen op 2-0 zijn. Het is heel erg frustrerend dat zij twee minuten voor tijd die gelijkmaker nog binnenschieten. Het zal even duren voordat om dit weer uit de hoofden te krijgen. Dat zal niet makkelijk zijn. Ik denk dat wij onze doelpunten nog wel gaan maken, maar er zit vandaag  wel iets in van bitterheid. Puur door het eindresultaat in een thuiswedstrijd, het verwachtingspatroon en dat je die drie punten niet hebt. De intentie en uitvoering waren uitstekend.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’