Teleurstellend resultaat in derby van het Noorden.

Maandag 16 september 2013 om 15:59

FC Groningen heeft afgelopen weekend een uitwedstrijd gespeeld tegen SC Heerenveen. Deze wedstrijd wordt ook wel de derby van het Noorden genoemd. Het was een super spannende wedstrijd waarin het doelpunten en kaarten regende. Hoewel de FC in de rust nog met een 0-1 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken, werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 4-2.

De opstelling van FC Groningen was bijna hetzelfde als tegen de laatste wedstrijd tegen Ajax (1-1). Alleen Timo Letschert stond  deze week in de basis in plaats van Stefan Magnasco. Lang mocht het helaas voor hem niet duren, Letschert kreeg al in de elfde minuut een rode kaart voor een overtreding op een speler van Heerenveen.
In de achttiende minuut deelde de scheidsrechter de tweede en derde kaart uit (dit keer gele kaarten) aan 2 middenvelders: Chery van FC Groningen en de aanvoerder van Heerenveen (Joey van den Berg). Er was een klein opstootje, de spelers waren het niet met elkaar eens en stonden ruzie te maken.
Hoewel FC Groningen met een man minder speelde, was FC Groningen tot aan de rust veel beter dan Heerenveen . Stefano Magnasco had nog een schot op doel en ook Giliano Wijnaldum kon bijna scoren, maar Mitchell Dijks van Heerenveen beging een overtreding op hem waardoor de bal niet in het doel ging. De scheidsrechter gaf Dijks een rode kaart en het leverde  FC Groningen een penalty op. Nick van der Velden wist hem keurig binnen te schieten; 0-1 voor FC Groningen! Dit was ook de ruststand.
In de tweede helft speelde Heerenveen een stuk beter. De scheidsrechter deelde zijn 5e kaart uit aan Stefano Magnasco en Heerenveen wist in 3 minuten 2 doelpunten te scoren. Ineens stond FC Groningen achter met 2-1! Gelukkig niet lang, na een minuut scoorde  verdediger Johan Kappelhof uit een vrije trap genomen door  Nick Van der Velden waardoor de stand weer gelijk werd: 2-2.
Het laatste halfuur werd Heerenveen weer sterker en scoorde Finnbogason uit een penalty. Marco Bizot had een overtreding gemaakt waardoor ook hij een gele kaart kreeg, een penalty was onvermijdelijk.
In de 78ste minuut had Wijnaldum de bal in het doel geschoten, maar dit doelpunt werd afgekeurd door een overtreding van Chery. Een 2e gele kaart voor hem volgde, dus dit betekende dat hij het veld moest verlaten. FC Groningen moest  verder met 9 man tegen 10 van Heerenveen.
In de laatste minuut wist Finnbogason het laatste doelpunt van de wedstrijd te scoren door de bal tussen Marco Bizot zijn benen door te schieten. Zo werd de eindstand bepaald  op 4-2.
Deze wedstrijd is dus niet goed afgelopen voor FC Groningen maar bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gaan we er alles aan doen om te winnen!
Voorafgaand aan de wedstrijd waren er 11 leden van de Junior Club uitgenodigd om met en speler het veld op te lopen. Dit keer waren dat Ruben Coops, Joran Bos, Milan Wekema, Ramon Kuiper, Joris Cornelis, Inge Ebels, Djairo Elzinga, Sven Leon Steenstra, Lars Meijer, Isha de Vreede en Thijmen Nannen. Misschien word jij de volgende keer wel uitgenodigd als je lid bent van de Junior Club!
Foto’s van de line-up activiteit kun je hier bekijken. Alle gemaakte foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.