Teleurstellend gelijkspel tegen Excelsior.

Zaterdag 04 februari 2017 om 22:49

FC Groningen heeft zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Dit na een 0-0 ruststand. Mimoun Mahi opende de score vanaf de strafschopstip. Invaller Anouar Hadouir maakte in de slotfase gelijk. FC Groningen blijft negende op de ranglijst van de Eredivisie.

In de 21ste speelronde van de Eredivisie was Excelsior de tegenstander in het Noordlease Stadion, de nummer 14 van de competitie. Bij de thuisclub was Hans Hateboer verdwenen uit de startopstelling. De vaste rechtsback van de afgelopen drie jaren vertrok naar Italië en zijn plek in de basiself werd ingevuld door Desevio Payne. Juninho Bacuna ontbrak op het middenveld en daardoor maakte Samir Memisevic voor het eerst zijn opwachting in de basis in het jaar 2017.

De wedstrijd verliep voor FC Groningen verre van volgens plan. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Ernest Faber maar moeizaam vat op de Rotterdammers en pas in de slotfase van het eerste bedrijf loste Samir Memisevic het eerste schot op doel richting Excelsior-keeper Warner Hahn. Ander wapenfeit was een gele kaart voor Payne na een klein halfuur spelen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg wat beter uit de startblokken. Etiënne Reijnen werd na enkele minuten door zijn tegenstander Milan Massop wat al te innig omarmd en ontnam de FC-verdediger een kopkans binnen de zestien meter. Scheidsrechter Edwin van de Graaf wees naar de strafschopstip en gaf Massop de gele kaart. De penalty werd door Mimoun Mahi benut en de 1-0 betekende zijn negende treffer van dit Eredivisieseizoen.

Na de 1-0 had FC Groningen een fase dat het voor veel gevaar zorgde, maar daarna kreeg Excelsior juist de betere kansen. Diverse afstandsschoten van Hicham Faik en een kopbal van Luigi Bruins gingen vooraf aan een schot van invaller Anouar Hadouir, in het verleden al negen keer trefzeker in een competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Via de binnenkant van de rechterpaal krulde de bal binnen in de 80ste minuut en de resterende reguliere tijd en drie minuten toegevoegde tijd bleken te kort om nog een treffer te produceren voor een van beide ploegen.

Met 26 punten uit 21 wedstrijden behoudt FC Groningen de negende plek op de ranglijst. Komende zaterdagavond, 11 februari, gaat de FC op bezoek bij Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. Het duel met de koploper begint om 19.45 uur.