Teleurstellend gelijkspel in Stadsderby.

Woensdag 12 november 2014 om 23:46

FC Groningen heeft woensdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hoofdklasser Be Quick 1887. Bij rust leidde de Eredivisionist nog met 2-0 door treffers van Danny Hoesen en Michael de Leeuw. In de slotfase maakte Thomas van Marle de 2-2.

In Stadion Esserberg stonden Be Quick 1887 en FC Groningen tegenover elkaar in de tweede editie van een nieuwe traditie in wording. Afgelopen seizoen won de FC nog met 3-0 van de toenmalige Topklasser. In deze editie was er voor Groningen nog geen vuiltje aan de lucht in de eerste helft.
Na acht minuten opende groen-wit de score. Na een pass van achteruit van de voet van Martijn van der Laan gaf Jarchinio Antonia de voorzet op Danny Hoesen die 0-1 aantekende. Na ruim een halfuur was het Michael de Leeuw die een voorzet van de andere flank, van Mimoun Mahi, tot doelpunt promoveerde: 0-2. Dat was ook de ruststand.
In de tweede helft stonden bij FC Groningen negen andere spelers aan de aftrap. Johan Kappelhof en Mimoun Mahi waren de enige spelers die bleven staan en zij zouden halverwege het tweede bedrijf nog worden afgelost. Vervanger van Kappelhof was Lorenzo Burnet die net als Martijn van der Laan – hij speelde de eerste helft – terugkeerde na een lange periode van blessureleed.
Na tien minuten in de tweede helft kwam Be Quick 1887 terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, na een hoekschop van Be Quick’er Thijs Hekman, door een eigen treffer van Burak Saban. Uitgespeelde kansen kon Groningen er amper tegenover stellen in het tweede bedrijf, waarin Jafar Arias een treffer terecht afgekeurd zag wegens buitenspel.
In de slotfase gaf FC Groningen de voorsprong letterlijk nog uit handen, toen doelman Wieger Sietsma een bal na een afgeslagen corner niet klemvast wist te pakken en nota bene invaller Thomas van Marle de 2-2 tegen de touwen schoot. Van Marle was naast Hekman en doelman Klaas Kleiker één van drie Be Quick-spelers in de selectie met een verleden in de jeugdopleiding van FC Groningen.
Al met al was het voor FC Groningen een teleurstellende uitslag, waarbij de terugkeer van Van der Laan en Burnet als positief mogen worden gezien. De wedstrijd stond in het teken van het goede doel, FC Groningen in de Maatschappij, dat de opbrengst zal doen toekomen aan Kids United. Met 1.050 toeschouwers werd de wedstrijd prima bezocht. Binnenkort zal de opbrengst kenbaar worden gemaakt.
Padt (46’ Sietsma), Kappelhof (69’ Burnet), Botteghin (46‘ Bijl), Van der Laan (46’ Baas), Van Nieff (46’ Payne), Antonia (46’ Hagenauw), Hiariej (46’ Saban), Lindgren (46’ Kieftenbeld), Mahi (69’ Oldenburger), De Leeuw (46’ Chery), Hoesen (46’ Arias).
Toeschouwers: 1.050
Scores: 8’ Hoesen (Antoina) 0-1, 33’ De Leeuw (Mahi) 0-2; 55’ Saban (eigen doelpunt) 1-2, 85’ Van Marle (-) 2-2
Scheidsrechter: Dröge