string(9) "claudebot"

‘Tegen FC Twente proberen wél de drie punten te pakken’.

Dinsdag 21 januari 2014 om 14:29

In de 462ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de Eredivisie, kijkt hij vooruit naar de eerste thuiswedstrijd van 2014 en meldt hij diverse andere wetenswaardigheden.

“We hebben afgelopen zaterdag bij de herstart van de competitie in Waalwijk genoegen moeten nemen met een gelijkspel. We waren tegen RKC 70 minuten lang de bovenliggende en dominerende partij, maar na de rode kaart voor debutant Hans Hateboer kantelde de wedstrijd. In de slotfase hadden beide ploegen nog mogelijkheden op de winst, maar de 1-1 bleef op het bord staan. Dat voelde heel zuur. Zeker omdat de uitgedeelde rode kaart in onze ogen een veel te zware straf was voor een stevige, maar faire sliding op de bal.”
Niet akkoord
“We zijn gisteren (maandag – red.) dan ook niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die Hateboer voor drie wedstrijden wil schorsen, waaronder één wedstrijd voorwaardelijk. Donderdagavond zullen we ons in Zeist mondeling gaan verweren tegen de rode kaart. Vrijdagochtend verwachten we dan de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Wij denken over genoeg ontlastend bewijsmateriaal te beschikken om aan te tonen dat de rode kaart onterecht was. Het helpt ons echter helaas niet meer in de gespeelde wedstrijd tegen RKC, die door de uitgedeelde rode kaart volledig veranderde. Tot het gewraakte moment speelden wij een gewonnen wedstrijd in Waalwijk.”
Titelkandidaat
“We zijn er dan ook op gebrand zondag in eigen huis wél de drie punten te pakken. En wat is er mooier dan dit te proberen tegen een titelkandidaat; FC Twente. Voor dit topduel in Euroborg zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. De kaartverkoop zonder restricties loopt via de gebruikelijke verkoopkanalen tot en met morgen (woensdag – red.). Vanaf donderdag is er geen vrije verkoop meer via TicketBox-verkooppunten en kunnen kaarten alleen nog door inwoners van de drie noordelijke provincies worden aangeschaft via deze website, de Fan Corner Groningen en op de wedstrijddag vanaf 13.00 uur aan de kassa’s van Euroborg.”
Stadionspeaker
“Bezoekers aan Euroborg zullen zondag de vaste stem missen van stadionspeaker Jan Wildeman. Hij heeft een succesvolle open hartoperatie ondergaan in het UMCG, waarbij omleidingen zijn gemaakt en een hartklep is gerepareerd. De verwachting is dat Wildeman acht tot twaalf weken uit de roulatie zal zijn. Tot die tijd zal onze voormalige accountmanager Koen Janssen de tijdelijke stadionspeaker zijn bij wedstrijden in Euroborg. Mensen die een bericht willen sturen, kunnen dit doen via Twitter @JanWildeman.”
KampioensFeest
“In de rust van de thuiswedstrijd tegen FC Twente organiseert het Amateurconvenant het jaarlijkse ‘KampioensFeest van het Noorden’. Hierbij lopen F-pupillenteams van convenantpartners, die afgelopen najaar kampioen zijn geworden, een ereronde door het stadion. De volgende tien teams zullen worden toegejuicht: WVV F1, VEV’67 F2, VV Muntendam F2, VV Stanfries F2, VV Valthermond F1, VV Gorecht F2, De Wilperboys F2, FC LEO F1, VV Heiligerlee F1 en SJO NEC Delfzijl F4.”
Winnaars Make-A-Wish competitie
“Ook de winnaars van de Make-A-Wish competitie zijn aanwezig bij FC Groningen – FC Twente. Vanaf september 2013 namen zestien convenantpartners deel aan dit initiatief om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onze maatschappelijk partner. Groen-Geel, VV Actief en Onstwedderboys deden dit het beste en haalden het meeste geld binnen met verschillende acties. In totaal werd met alle initiatieven van de deelnemende amateurclubs ruim 22.000 euro ingezameld. Zondag wordt aan delegaties van de drie clubs de bijbehorende prijs officieel overhandigd.”
CleanCampagne
“Deelnemers aan de CleanCampagne, een initiatief van de Energy Valley Topclub, dat bedrijven helpt resultaatgericht te verduurzamen, krijgen de nodige attentiewaarde vanuit de samenwerking met de vier topsportclubs in de stad Groningen. Eén van de deelnemers krijgt daarbij een bijzondere vorm van exposure. Royal Hoitsema heeft zondag éénmalig de eer op de achterzijde van het shirt van FC Groningen te staan.”
FIFA 2014
“FC Groningen zoekt de beste FIFA 2014-speler van het Noorden. Nog 46 kandidaten maken kans de FC te vertegenwoordigen op de dag van de Derby van het Noorden in een volle Euroborg en het in de finale op te nemen tegen een afgevaardigde van sc Heerenveen. FC Groningen en Media Markt zijn deze unieke FIFA 2014 competitie gestart en morgenmiddag (woensdag – red.) worden de Groningse finales gespeeld. Tussen 16.00 uur en 20.30 uur wordt in het FC Café bij Euroborg de winnaar bekend, die FC Groningen dus zal mogen vertegenwoordigen op zondag 9 februari. De supporters in het stadion kunnen deze game die dag volgen via de grote videowalls in Euroborg.”
Make-A-Wish Nederland
“Met de mededeling dat de jaarlijkse benefietwedstrijd ten behoeve van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland zal worden gehouden tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – NAC Breda, op vrijdag 11 april, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus