string(9) "claudebot"

‘Tegen FC Twente begint het verdedigen van de beker’.

Dinsdag 22 september 2015 om 14:49

In de 547ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen thuiswedstrijden, kijkt hij vooruit naar het bekerduel met FC Twente en de competitiewedstrijd tegen Ajax en benoemt hij enkele actuele zaken binnen de club.

“Morgen (woensdag – red.) sluiten we een reeks van vier thuiswedstrijden op rij binnen elf dagen af. Tot nu toe kunnen we over de resultaten redelijk tevreden zijn. In de competitie schreven we er met verdiende overwinningen op sc Heerenveen en AZ zes punten bij en staan we op een keurige positie in het linkerrijtje van de Eredivisie. Zaterdagavond wacht ons een mooi affiche in de Amsterdam ArenA tegen koploper Ajax.”
UEFA Europa League
“In ons eerste Europese duel in de groepsfase van de UEFA Europa League moesten we afgelopen donderdag duidelijk onze meerdere erkennen in Olympique Marseille. De 3-0  nederlaag staat, maar voor de wijze waarop we ons in deze wedstrijd hebben gepresenteerd en gemanifesteerd, hoeven ons zeker niet te schamen. We hebben naar vermogen gespeeld, maar de Franse ploeg beschikte simpelweg over meer kwaliteit en dat is ook logisch gezien de beschikbare middelen. Volgende week reizen we naar Portugal waar SC Braga onze volgende Europese tegenstander is. In ons kielzog zullen 649 supporters meereizen richting Braga.”
“Wat betreft onze tweede Europese uitwedstrijd, op donderdag 22 oktober tegen Slovan Liberec, hebben we ook goed nieuws te melden. In plaats van de gebruikelijke vijf procent van de capaciteit, oftewel vijfhonderd kaarten, zijn we in goed overleg met de Tsjechen overeengekomen dat we maximaal tweeduizend kaarten aan onze supporters kunnen verkopen.”
“Vrijdag begint de exclusieve voorverkoop van drie dagen aan leden van de Supportersvereniging met vermelding ‘lid SV’ op hun seizoenkaart, de Groningen Fanatics en de Z-side. De resterende kaarten gaan van maandag 28 september tot en met uiterlijk vrijdag 2 oktober in de verkoop. Prijs van de kaarten is 12,50 euro inclusief organisatiekosten, die we berekenen. Voor het vervoer naar Liberec verwijzen we graag naar onze vervoerpartners Sportstadion.nl en Drenthe Tours.”
FC Groningen Journaal
“Alles over de groepsfase van de UEFA Europa League is te lezen in de nieuwste uitgave van het FC Groningen Journaal. De huiskrant staat vooral in het teken van de groep waarin wij Europees uitkomen: groep F. Het FC Groningen Journaal wordt deze week in een oplage van in totaal 278.200 exemplaren in negen verschillende edities in 23 gemeenten verspreid. Het huisorgaan is binnenkort ook online te lezen via deze website. Liefhebbers, die graag een papieren versie in handen hebben en geen FC Groningen Journaal in de bus ontvangen, kunnen een exemplaar ophalen in de FanCorner van FC Groningen.”
KNVB-beker
“Morgenavond (woensdag – red.) wacht ons een nieuwe uitdaging in Euroborg. Dan begint om 18.30 uur onze bekercampagne en verdedigen we als titelhouder de KNVB-beker. De eerste tegenstander in hopelijk wederom een zeer lange bekerreeks is FC Twente. Kaarten zijn online te bestellen via deze website en eveneens zonder restricties vanaf 17.00 uur verkrijgbaar aan de kassa’s van het stadion. We weten na vorig jaar hoe mooi bekersucces kan zijn en in de jacht op een nieuwe finaleplaats kunnen we de steun van een goed gevulde Euroborg zeker gebruiken.”
Investeerders
“Donderdagavond ontvangen wij onze investeerders in Euroborg. Zoals te doen gebruikelijk informeren wij hen over het afgelopen transferwindow – dat op 1 september sloot – en de consequenties, die de transferzaken van afgelopen zomer mogelijk hebben gehad voor hun participatie. Daarnaast praten we de deelnemers aan het Spelersobligatiefonds – ondergebracht in de Stichting Vrienden van FC Groningen – bij over de huidige gang van zaken bij de club.”
“Zoals wellicht bekend, hebben wij het oude spelersfonds afgelopen zomer in zijn geheel afgelost en zijn wij een nieuwe vorm gestart, wat geënt is op ons technische beleidsplan ‘2018: talenten op één’. In dit nieuwe fonds zijn onze financiële lasten substantieel lager en ligt de focus vanuit het spelersfonds op het nog meer en professioneler opleiden van eigen jeugd. Dit dient uiteindelijk te leiden tot een eerste selectie, die vanaf 2018 voor minimaal de helft moet bestaan uit zelf opgeleide spelers. Bij de afdracht aan de deelnemers keren wij nu alleen nog een bonus uit bij de verkoop van eigen opgeleide spelers.”
FC Groningen Trainingsdagen
“Deze week gaan we van start met een nieuw initiatief: de FC Groningen Trainingsdagen.  We beginnen vrijdag bij FC Assen en GRC in Groningen en zondag volgt NEC Delfzijl. In totaal gaan circa 130 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 13 jaar negen weken lang ‘trainen als een prof’. Zij leren daarbij schieten als Albert Rusnak, dribbelen als Simon Tibbling en passeren als Mimoun Mahi. Voor de drie locaties zijn nog enkele laatste plekken beschikbaar. Opgeven hiervoor kan vandaag (dinsdag – red.) nog via onderstaande link.”
Seizoenkaarten
“Met de mededeling dat wij afgelopen weekeinde de grens van 14.000 verkochte seizoenkaarten hebben doorbroken, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus