‘Tegen AZ thuisstatus verder uitbouwen’

10 oktober 2017 / vandaag

In de 651ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland onder meer vooruit naar de hervatting van de Eredivisie, de start van de eDivisie en het verschijnen van de eerste uitgave van dit seizoen van het vernieuwde FC Groningen Journaal.

“Nu na afgelopen weekend hélemaal duidelijk is geworden dat we met het Nederlands elftal weer een groot eindtoernooi zullen missen – en dat is pijnlijk voor ons voetbal in het algemeen – richten wij onze aandacht volledig op de herstart van de competitie. Zondagmiddag treden we om 14.30 uur in het eigen Noordlease Stadion aan tegen AZ. We gaan daarbij proberen onze ongeslagen thuisstatus in Eredivisieverband verder uit te bouwen.”
 
Internationals
“Immers; voor eigen publiek verloren we voor het laatst een competitieduel in februari van dit jaar. Alleen de tegenstander van zondag - AZ - was ons in Groningen in de afgelopen zeven maanden nog eens de baas en dat betrof een play-offwedstrijd. Trainer Ernest Faber kan vanaf vrijdag met een nagenoeg voltallige spelersgroep toewerken naar de thuiswedstrijd tegen AZ. Dan sluiten ook de internationals Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Juninho Bacuna weer aan bij de eerste selectie.”
 
“Kaarten voor het competitieduel met AZ zijn zonder beperkingen eenvoudig online te bestellen via onder meer deze website.”
 
Opleiding
“Bij de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn staat er deze week een zogeheten ‘zware' trainingsweek op het programma. In tegenstelling tot de ‘medium’ en de ‘herstel’ weken, wordt er in de zware weken (nog) meer én harder getraind. Ook wordt er door meerdere teams een doordeweekse wedstrijd gespeeld. Het doel is om de spelers in deze week flink uit te dagen en niet alleen voetbaltechnisch, maar ook fysiek/mentaal maximaal te trainen.”
 
eDivisie
“Komende week gaat het tweede seizoen van de eDivisie van start. In 34 speelrondes strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs om het landskampioenschap in FIFA 18. FC Groningen wordt voor het tweede opeenvolgende jaar vertegenwoordigd door Absalom Warkor, die bij de eerste editie als achtste eindigde. De wedstrijden zijn onder meer te zien op FOX Sports en Twitch. De aftrap voor het nieuwe edivisie seizoen is komende donderdag, 12 oktober, in een speciale uitzending van Studio edivisie op FOX Sport.”
 
FC Groningen Journaal
“Het eerste nummer van het FC Groningen Journaal seizoen 2017/2018 is verschenen. De promotiekrant kent een nieuwe verfrissende opmaak. De FC-krant wordt huis-aan-huis verspreid in 27 gemeenten in Noord-Nederland en kent een totale oplage van bijna 300.000 exemplaren. Belangstellenden, die het FC Groningen Journaal niet in de bus ontvangen, kunnen gratis een exemplaar ophalen in de FanCorner of later deze week de krant online lezen via deze website.”
 
FC Groningen on Tour
“In de herfstvakantie is FC Groningen on Tour. In samenwerking met amateurverengingen gaat de club de regio in en trainen kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 13 jaar een dag lang als een prof. De keepersdag is al vol geboekt. Speciaal voor meisjes is er op dinsdag 24 oktober een voetbaldag bij HFC’15 in Hoogkerk. Meiden die zich hiervoor inschrijven, maken ook kans om deel te nemen aan de line up diezelfde avond in het Noordlease Stadion bij de interland van de Oranje Leeuwinnen tegen Noorwegen.”

"Junior Clubleden kunnen zich aanmelden met een vriendje of vriendinnetje voor de Indoor Soccer Games op woensdag 25 oktober. Op vrijdag 27 oktober is er voor alle jeugd nog een mogelijkheid deel te nemen aan ‘Trainen als een prof’ bij VEV’67 in Leek. Wil je meer weten of je opgeven, kijk dan op www.fcgroningen.nl/fc-groningen-on-tour.”
 
Kids United
“Dan feliciteren we Kids United. Het door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam was dit jaar het goede doel bij de 4Mijl van Groningen. Daarbij is het fantastische bedrag van 85.300 euro opgehaald. Met deze mooie opbrengst kan Kids United het beoogde doel realiseren en een echt ministadion bouwen.”

“Tot slot de mededeling er woensdag 18 oktober een informatie-avond wordt gehouden over de FAN-obligatie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.”

“Tot volgende week!”

Charityrun Cheque
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws