‘Technische staf ingevuld, eerste training 22 juni’

4 juni 2019 / vandaag

In de 724ste en laatste reguliere nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de samenstelling van de technische staf voor de eerste selectie, benoemt hij de werkzaamheden in het Hitachi Capital Mobility Stadion en vermeldt hij de eerste training van de eerste selectie en het programma in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. 

“Helaas hebben we het seizoen bij de opleiding niet mogen afsluiten met een bekeroverwinning. Nadat eerder FC Groningen onder-17 landskampioen was geworden in de Eredivisie, mochten de teams van onder-19 en onder-13 aantreden in bekerfinales.”
 
“De ploeg van trainer/coach Marcel van Buuren speelde voor liefst zesduizend toeschouwers in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Ajax. De Amsterdammers trokken in de tweede helft aan het langste eind en zegevierden met 1-3.
FC Groningen onder-13 trad afgelopen zaterdag aan in en tegen Volendam. Het team van trainer/coach Jeroen Scholma ging met 4-1 strijdend ten onder.”
 
Seizoen 2019/2020
“De eerste training van de eerste selectie ter voorbereiding op het seizoen 2019/2020 vindt plaats op zaterdagmiddag 22 juni om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is bij convenantpartner v.v. Sellingen, op vrijdagavond 28 juni. Het voorbereidingsprogramma zoals dat tot nu toe is samengesteld is te vinden op deze website. Hieraan worden in een later stadium mogelijk nog twee of drie wedstrijden toegevoegd.” 
 
“De samenstelling van de technische staf voor het seizoen 2019/2020 is al wel compleet. Zoals eerder gemeld wordt Adrie Poldervaart de eerste assistent van hoofdtrainer Danny Buijs bij FC Groningen. Sander van Gessel heeft een doorlopende overeenkomst als assistent-trainer bij het eerste elftal. Alfons Arts wordt eveneens toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie voor het seizoen 2019/2020. Hij was de afgelopen seizoenen trainer van FC Groningen onder-23. Tenslotte hebben we ook met Bas Roorda overeenstemming weten te bereiken over een nieuwe éénjarige overeenkomst als keeperstrainer bij FC Groningen. Daarmee is het technische plaatje voor de eerste selectie rond.”
 
“Jan-Arend Vredeveld heeft zijn functie opgezegd als fysiek trainer bij de club. Hij gaat begin juli een nieuwe uitdaging aan, als Teamleider bij Medisch Centrum Zuid. Jan-Arend is 14 jaar aan de club verbonden geweest en wij wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe functie.”
 
Seizoenkaartverkoop
“Sinds een paar weken loopt de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2019/2020. Vorige week hebben wij onze zogenaamde ‘stoeltjesdag’ gehad, waarbij belangstellenden in het Hitachi Capital Mobility Stadion een vrije stoel konden uitzoeken en reserveren. Inmiddels hebben al zo’n 8.250 supporters een seizoenkaart aangeschaft voor het nieuwe seizoen. Een seizoenkaart aanvragen, verlengen of plaats wijzigen kan online via www.fcgroningen.nl/seizoenkaart.”
 
“Ook in het seizoen 2019/2020 gaan cliënten van Koninklijke Visio weer plaatsnemen op de voor hen exclusieve blindentribune in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Deze plekken voor visueel gehandicapte supporters zijn gesitueerd achter de dug-out van FC Groningen en de dug-out van de tegenstander en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons stadion.”
 
Werkzaamheden
“Zoals te doen gebruikelijk wordt er in de zomermaanden groot onderhoud verricht aan de trainingsvelden op Sportpark Corpus den Hoorn en het hoofdveld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Bezoekers aan ons stadion zullen daarom de komende periode mogelijk vreemd opkijken als zij de ogenschijnlijk kale vlakte zien. Maar onze groundsmen zijn professionals en zij verzekeren ons dat er over een paar weken weer een uitstekende grasmat ligt.”
 
“Sinds deze week zijn er overdag ook schoonmaakwerkzaamheden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een groep van circa tien vrijwilligers voert de komende periode een grote schoonmaak uit.”
 
Laatste
“Dit was de laatste reguliere nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen in de huidige vorm. De nieuwe directie kiest voor andere middelen van communicatie. Volgende week – in de week van mijn officiële afscheid en laatste werkdag op vrijdag 14 juni – sluit ik de serie nieuwsbrieven van mijn hand af met nummer 725, die volledig persoonlijk van aard zal zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws