string(9) "claudebot"

Teams RVO werken volledig oefenprogramma af.

Zondag 08 augustus 2010 om 18:51

Nadat A1 op 19 juli het seizoen begon gevolgd door B1 een week later, kwamen ook de overige 6 jeugdteams afgelopen maandag 2 augustus weer in actie. Alle 8 jeugdteams van de RVO FC Groningen/Cambuur speelden dit weekend hun oefenwedstrijden.

A1 sloot een trainingskamp op Schiermonnikoog af in Bedum tegen de eerste selectie van de plaatselijke CVVB. Het team van Paul Raveneau speelde de wedstrijd in de rijke omstandigheid van 22 fitte spelers. Leiding en spelers hebben op ‘Schier’ gewerkt aan het teamontwikkelingsproces waarbij de zelfwerkzaamheid en verantwoordelijkheid voor het team getoetst werd.
De wedstrijd tegen CVVB werd afgesloten in een 4-1 overwinning. 
B1 begon de oefenserie van de RVO teams reeds op vrijdag tegen FC Zwolle. Peter Moltmaker kon bijna al zijn spelers laten opdraven. De zoektocht naar vastigheden werd met een training op de zaterdag voortgezet. Het teamontwikkelingsproces van B1 krijgt de komende week een belangrijk vervolg met een trainingskamp in Heemskerk waarbij wordt deelgenomen aan het toernooi van Odin ‘59.
B1 won zijn wedstrijd tegen FC Zwolle met 1-0.      
Het C1 team van Grafton Holband oefende tegen het C2 team (Cambuur C1) van de RVO, het team van trainer/coach Jan Bruin. Het C1 team bestaat voornamelijk uit de lichting ‘onder 14’ van het vorig seizoen. Het team van Bruin is samengesteld uit 1e en 2e jaar C junioren die het vorig seizoen reeds bij Cambuur in de jeugd speelden of van buitenaf gekomen zijn. Het team uit Leeuwarden moet nog wennen aan het niveau en de norm van de competitie. Derhalve een zeer welkome oefenwedstrijd waarbij C1 de onderlinge strijd met 6-0 won.  
C3 toog naar Amsterdam om tegen Ajax te oefenen. Daarmee kreeg het team van Erik Muntendam gelijk te maken met de hoogste weerstand in deze leeftijdscategorie, ‘onder 14’ oftewel 1e jaar C junioren. De mannen van C3 gaven goed partij maar moesten het uiteindelijk afleggen tegen het Ajax niveau. C3 verloor de wedstrijd met 3-2.
Speelden C1 en C2 onderling op Corpus, D1 en D2 troffen elkaar in Leeuwarden. Het D1 team van trainer Hugo Velame had in het D2 team van Carlo Rietdijk een taaie tegenstander. De verschillen waar na één week training nog niet groot. D1 won de wedstrijd met 3-1. Beide teams treffen elkaar wederom in de reguliere competitie.
D3 had in de leeftijdsgenoten van FC Twente een zeer goede en daarmee wenselijke  tegenstander. Nauwelijks afgetrapt scoorde Twente in de eerste minuut al de 1-0. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 2-5 maar de ‘mannen’ van Peter Hoekstra hebben een mooie uitdaging om gedurende dit seizoen naar een goed niveau te groeien. De potentie is hiervoor zeker aanwezig.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’