string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Teambuilding in de Eemshaven.

Donderdag 05 juli 2012 om 09:35

Snelle boten, natte voeten en zeehonden. Dat waren woensdag de ingrediënten van het teamuitje van de eerste selectie en staf van FC Groningen rond de Eemshaven en het waddeneiland Borkum.

Om kwart voor negen ‘s ochtends verzamelde iedereen in de Eemshaven. De spelers hadden nog geen idee van hun te wachten stond. In de haven lagen vier ‘rib-boten’ klaar. Rib-boten zijn opblaasbare rubberboten die met snelheden van 60 tot 80 kilometer per uur kunnen over het water racen. Na een korte instructie van de schippers en het aantrekken van de zwemvesten gingen de spelers en staf in vier groepjes de Waddenzee op. Sommige spelers ging het lang niet snel genoeg, Kees Kwakman riep: “De roeiers van de Holland Acht halen ons met dit tempo nog in!” Eenmaal ver genoeg op zee moesten de spelers met een kaart en kompas zelf de route naar het eiland Borkum bepalen. Verrassend genoeg voeren alle vier boten direct de goede richting op.
Vlak voor de kust van Borkum lagen de boten stil en kregen de spelers de opdracht te wadlopen naar de kust. Helaas lag het wad niet droog en moest er dus door het water gelopen worden. Ondanks ongeveer 70 centimeter water sprong iedereen van de boot en waadde door het water om als eerste Borkum te bereiken. Nieuweling Género Zeefuik had in ieder geval zijn naam mee: “Ja dat is zeker zo, lekker door de zee banjeren ligt mij wel. Maar het was wel zwaar met al dat water!”
Trainer Robert Maaskant, die de activiteiten georganiseerd had, liep zelf ook mee. “Het is altijd goed om aan het begin van het seizoen samen iets te gaan doen. De eigenaar van de Rib4Fun is een vriend van mij en ik vroeg hem of we samen iets konden organiseren voor de spelers. Hij is een groot FC Groningen fan dus dat was zo gedaan”.
Aangekomen op het vaste land gingen de spelers op de fiets verder. Dit vormde ook voor de buitenlandse spelers geen enkel probleem. “Yes it’s typically Dutch to ride a bike, but I like it. I have my own bike at home so I’m used to it,” aldus David Texeira. Onderweg moesten er verschillende vragen over FC Groningen beantwoord worden. Vragen als ‘Hoe heet het oude stadion van FC Groningen?’,  ‘Hoe heet het clublied van de FC?’ en ‘’elke speler heeft de meeste wedstrijden voor FC Groningen gespeeld?’ werden bijna door alle groepen direct goed beantwoord.
Na het fietsen stond het laatste onderdeel van de ochtend op het programma: hardlopen. Maikel Kieftenbeld liep rustig slenterend richting de eindstreep. “Ja ik kan lekker rustig aan doen, ons groepje is toch als eerste”.
Nu was het tijd voor de spelers en staf om rustig in het zonnetje bij te komen van alle lichamelijke inspanningen. Na een welverdiende lunch stapte iedereen weer in de boten om naar een zandbank in de buurt van Borkum te varen. Daar lag een grote groep zeehonden ontspannen in de zon te kijken naar de spelers van de FC die voorbij voeren. Eenmaal terug in de Eemshaven stapte iedereen voldaan en fris weer aan wal, klaar voor het nieuwe seizoen!

Gerelateerd nieuws.

4 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard