Te Wierik: 'Supporters hebben extra zetje gegeven'

19 januari 2021 / vandaag

Mike te Wierik is terug bij FC Groningen. De verdediger die afgelopen zomer van FC Groningen overstapte naar het Engelse Derby County is door de Trots van het Noorden overgenomen van de Engelsen. Te Wierik tekent een contract tot 2024 en is blij om weer terug te zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Mike te Wierik stapte begin deze week in een voor hem zeer bekende kleedkamer. “Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest,” lacht de verdediger. “Ik ben blij dat ik weer terug ben, het voelt vertrouwd.”

Te Wierik begon afgelopen zomer aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Engelse Derby County. De stopper was direct basisspeler, maar door het ontslag van trainer Philip Cocu verwaterden ook de kansen voor Te Wierik. Hij kijkt terug op een leerzaam half jaar. “Het is niet op de manier gegaan waarop je had gehoopt, maar dit hoort ook bij voetbal. Het was nieuw, ik moest wennen en uiteindelijk heb ik te weinig gespeeld. De trainer werd ontslagen en daarna ging het boek bij Derby voor mij ook wel dicht.”
 
Te Wierik had meerdere opties en koos bewust voor een terugkeer bij FC Groningen. “Groningen is voor mij een speciale club, ik heb hier een goede tijd gehad en ben heel blij dat we eruit zijn gekomen. Veel supporters hebben me een bericht gestuurd via social media. Dat deed me heel goed en heeft me zeker een extra zetje gegeven. Ik ben de club altijd blijven volgen, heb zeker vijftien van de zeventien wedstrijden gezien van FC Groningen en het kriebelde om hier weer te gaan voetballen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws