string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Te Wierik op Kidsplein, Buijs in Supportershome.

Zondag 19 november 2017 om 09:01

Vanmiddag speelt FC Groningen in het Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Het competitieduel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Om diverse redenen adviseert de club aan supporters om tijdig naar het stadion te komen. Zo is Danny Buijs een uur voor de wedstrijd te gast in het Supportershome, is er voor de jeugd vanaf 13.15 uur een Kidsplein ingericht en worden er vanaf een half uur voor de aftrap in het stadion vliegtickets verloot. Ook in de rust van de wedstrijd is er zondag extra vermaak.

Vanaf 13.15 uur is er bij het beeld van Tonny van Leeuwen buiten het Noordlease Stadion een Kids Plein ingericht. Daar zal ondere andere eSporter Absalom Warkor aanwezig zijn, net als free-style-voetballer Tom Vegter. Speciale gast op het Kidsplein is verdediger Mike te Wierik, die voor de wedstrijd Groningen-Vitesse geschorst is wegens zijn vijfde gele kaart in de Eredivisie.

Buijs in home
Oud-speler Danny Buijs zal vanaf 13.30 uur in het Supportershome aanwezig zijn. Hier hebben de fans dus de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of een biertje even met hem bij te kletsen, op de foto te gaan of te luisteren naar wat leuke anekdotes. Het Supportershome is voor de wedstrijd vrij toegankelijk, dus ook voor niet-leden van de Supportersvereniging FC Groningen.

Vliegtickets te winnen
Dan is er rond de klok van twee uur iets te winnen voor de fans die op dat moment al op de tribune zitten. Via een camera zullen mensen in beeld worden gebracht op de videowalls, die vliegtickets winnen naar Kopenhagen en Londen. Deze tickets worden aangeboden door Groningen Airport Eelde.
In de pauze van de wedstrijd Groningen-Vitesse is er op het veld – naast de traditionele shoot-outs – een speciaal optreden van free-style-voetballer Tom Vegter.

Reisbeperkingen
Het verdient aanbeveling zondagmiddag op tijd van huis te gaan, want bezoekers aan de wedstrijd tegen Vitesse dienen rekening te houden met beperkingen op weg naar en van het Noordlease Stadion.
Zo is de Verlengde Lodewijkstraat gestremd direct na de kruising Esperantostraat/spoorwegovergang in verband met werkzaamheden. Er is vanaf die kant geen bus- en autoverkeer mogelijk richting het Noordlease Stadion. Verkeersregelaars zullen ter plekke fietsers en voetgangers geleiden via het tunneltje ter hoogte van de Meeuwerderweg.

Bewoners van de wijk De Linie kunnen met de auto alleen van en naar hun wijk rijden via de Boumaboulevard, hetgeen tot extra verkeersdrukte bij het stadion zal leiden. Als u voornemens bent met de auto naar het stadion te rijden, adviseren wij u om vroeger dan gebruikelijk te komen in verband met de verkeersbeperkingen. In alle gevallen dient u rekening te houden met extra reistijd.

Geen treinverkeer
Het openbaar vervoer levert komend weekeinde helaas ook beperkingen op. Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er komend weekeinde namelijk geen treinen op de trajecten Hoogeveen-Groningen en Groningen-Veendam/Weener. De NS en Arriva zetten bussen in. De NS-bussen stoppen echter niet bij station Europapark. Met Arriva-bussen kun je wel naar Groningen Europapark reizen. Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijdt Qliner 309 Groningen-Assen twee keer per uur.

Pendelbussen
Een goed alternatief is het gebruik maken van de pendelbussen. Kom je met de auto uit de richting Assen/Haren, dan zijn de pendelbussen bij P+R Haren langs de A28 een goede optie. Ook bij P+R Hoogkerk is een pendelbussendienst. In alle gevallen dienen reizigers rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Check voor vertrek alle actuele reisinformatie op www.groningenbereikbaar.nl.

buijs--blij

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard