Te Wierik keert terug bij FC Groningen

19 januari 2021 / vandaag

Mike te Wierik keert per direct terug bij FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft overeenstemming bereikt met Derby County over de transfer. De 28-jarige centrale verdediger heeft een drieënhalf jarig contract getekend in het Hitachi Capital Mobility Stadion, tot medio 2024.

Mike te Wierik maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Groningen naar het Engelse Derby County. Na een half seizoen in Engeland wenste de centrale verdediger weer terug te keren naar Nederland. FC Groningen was direct geïnteresseerd om Te Wierik weer terug te halen naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. Sinds zijn komst naar Groningen medio 2017 en voor zijn vertrek naar Derby County speelde de verdediger uit Hengevelde 95 officiële duels voor de Trots van het Noorden. In totaal is Te Wierik goed voor meer dan driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal.

20210118MiketeWierik002

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus benadrukt bij de terugkeer van Te Wierik in het Hitachi Capital Mobility Stadion dan ook de ervaring die de centrale verdediger toevoegt aan de selectie van trainer Danny Buijs. “We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan. Mike kan snel aansluiten bij de groep. Wij kennen zijn kwaliteiten en hij is bekend met onze manier van werken, dus voegen we niet alleen waarde toe aan onze selectie, maar krijgen we direct ook meer opties in verdedigend opzicht. Daarnaast willen we ook na dit seizoen Nederlandse spelers met de nodige ervaring in onze selectie hebben en met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd.”

20210118MiketeWierik007
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws