string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tamata: ‘Tevreden met het spel’.

Zondag 13 december 2015 om 17:53

FC Groningen hield in Euroborg een punt over aan de wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg blijft daardoor ongeslagen in eigen huis, al had er ook meer ingezeten tegen de Rotterdammers. Verdediger Abel Tamata stond na afloop dan ook met een dubbel gevoel in de spelerstunnel.

Tamata kon tevreden terugkijken op het spel van zijn ploeg, maar had op meer gehoopt dan het punt dat de FC kon bijschrijven. “Ik ben zeker tevreden met het spel, maar dan hoop je dat je uiteindelijk wint,” vertelt de back. “Dat mocht niet zo zijn. We begonnen goed aan de wedstrijd en speelden vooral in de eerste helft mooi aanvallend voetbal zonder dat we zelf veel weggaven.”
Afsluiting
Tamata voelde in het veld dat het publiek in Euroborg zich volledig achter de ploeg schaarde. “Het was mooi om zo te spelen en samen met het publiek zo’n sfeer te kunnen neerzetten. Ik denk dat het een mooie afsluiting was voor de thuiswedstrijden van dit jaar. In fases was het misschien wel de beste thuiswedstrijd van dit seizoen.”
De rechterkant van Feyenoord is in de eerste seizoenshelft zeer geregeld een gevaarlijk wapen gebleken van de Rotterdammers. Tamata had zijn directe tegenstander Drik Kuyt –al goed voor twaalf competitietreffers- goed onder controle. “Natuurlijk hebben we geanalyseerd hoe zij spelen, maar of je nu tegen Kuyt staat of tegen een andere aanvaller in de Eredivisie, je moet je altijd goed voorbereiden.”
Lastig
Feyenoord kwam vlak na rust op gelijke hoogte en moest enkele minuten na het doelpunt met tien man verder doordat Jan-Arie van der Heijden van het veld werd gestuurd met een rode kaart. De FC kon het numerieke voordeel niet uitdrukken in doelpunten.
“Na de rode kaart gingen zij meer op de counter voetballen en stonden ze meer verdedigend. Dan is het lastig om daar doorheen te voetballen. We bleven het tempo erin houden en zochten de mogelijkheden. We speelden echt voor de winst. Feyenoord zakte in en probeerde met onderscheppingen eruit te komen. Ze hebben een paar lastige spelers voorin lopen waardoor het niet gemakkelijk is om tegen te voetballen. In de eerste helft zag je twee ploegen die wilden voetballen en daarin waren wij vandaag de betere. We moeten deze lijn doorzetten naar volgende week en dan het kalenderjaar goed afsluiten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’